Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Χάρι έκαναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκαν πριν από λίγο στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου και «αποκάλυψαν» άγαλμα της μητέρας τους, της Νταϊάνα, η οποία φέτος θα έκλεινε τα 60 της χρόνια.

Για λίγα λεπτά στο Sunken Garden στο Παλάτι του Κένσινγκτον, τα δύο αδέλφια άφησαν κατά μέρος τις αντιδικίες για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σύμφωνα με το παλάτι, ο συγκεκριμένος κήπος ήταν ένα «από τα πιο αγαπημένα σημεία» της Νταϊάνα, όταν ζούσε εκεί.

Το χάλκινο άγαλμα απεικονίζει τη Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, περιτριγυρισμένη από τρία παιδιά, τα οποία το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι αντιπροσωπεύουν «την παγκόσμια επίδραση» της δουλειάς της.«Σήμερα, για τα 60α γενέθλια της μητέρας μας, θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη και τον χαρακτήρα της, που άλλαξαν αμέτρητες ζωές προς το καλύτερο», ανέφεραν τα αδέρφια σε δήλωσή τους.

«Κάθε μέρα, ευχόμαστε να ήταν ακόμα μαζί μας και η ελπίδα μας είναι ότι αυτό το άγαλμα θα θεωρείται για πάντα ως σύμβολο της ζωής της και της κληρονομιάς της».

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι συναντήθηκαν με τον αδερφό της μητέρας τους Τσαρλς Σπένσερ και τις αδελφές της Σάρα ΜακΚορκοντάλε και Τζέιν Φούλεους για τη μικρή, ιδιωτική εκδήλωση στο Sunken Garden. Το γραφείο του Ουίλιαμ  είπε ότι το άγαλμα ήθελε να αντικατοπτρίζει τον θετικό αντίκτυπο της Νταϊάνα στη Βρετανία και παγκοσμίως, και να βοηθήσει τις μελλοντικές γενιές να κατανοήσουν «τη σημασία της θέσης της στην ιστορία».

Κάτω από το άγαλμα βρίσκεται ένας πλίνθος που φέρει το όνομα της Νταϊάνα και την ημερομηνία της αποκάλυψης, ενώ μπροστά βρίσκεται μια πλάκα χαραγμένη με ένα απόσπασμα εμπνευσμένο από το ποίημα «The Measure of A Man»

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -