ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος ΕΡΓΟΣΕ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τρένο σε 3 ώρες και ένα τέταρτο

Σε τρεις ώρες και ένα τέταρτο θα εκτελείται το δρομολόγιο στη σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνα-Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστο Βίνη.

Στόχος του επενδυτικού πλάνου που υλοποιείται, είναι η Ελλάδα να διαθέτει ένα εκσυγχρονισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, ανταγωνιστικό προς τα γειτονικά κράτη, επισήμανε ο κ. Βίνης από το βήμα του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum.

Όπως τόνισε, την τελευταία 24ετία η παραγωγή σιδηροδρομικών έργων «απέτυχε» στη χώρα μας, με τις επενδύσεις να ανέρχονται σε 5,5 δισ. ευρώ, ενώ συμπλήρωσε ότι «τους τελευταίους 24 μήνες σχεδόν, θα έχουμε παράγει σιδηροδρομικά έργα ύψους 4 δισ. ευρώ».

Επιπλέον αναφέρθηκε στα έργα που έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης:

  • Προχώρησε η διαγωνιστική διαδικασία του έργου που θα ολοκληρώσει τα συστήματα της σηματοδότησης και βελτιώσεις στη γραμμή Θεσσαλονίκης μέχρι και τα σύνορα στην Ειδομένη.
  • Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα υπάρχουν οι οριστικές για την αναβάθμιση του τμήματος Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα και με ηλεκτροκίνηση, μέσω ενός διαγωνιστικού μοντέλου της ανταγωνιστικής διαδικασίας.
  • Προχώρησε ο σχεδιασμός για την άμεση σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και η αναβάθμιση και η δημιουργία του προαστιακού της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως είπε: «Προχωράμε επιτέλους το οραματικό έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας που θα συνδέσει νότια τη Θεσσαλονίκη με την Ξάνθη και λίγο πιο Βόρεια την Αλεξανδρούπολη με το Ορμένιο» και «έτσι θα κλείσουμε τη διασύνδεση με τη λοιπή Ευρώπη του σιδηροδρομικού δικτύου», διευκρίνισε.

Επιπλέον, στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι κεντρικός σχεδιασμός αποτελεί να προχωρήσει η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των κεντρικών λιμένων της χώρας μας με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι το επενδυτικό πλάνο της ΕΡΓΟΣΕ περιελάμβανε και άλλα 800 εκατ. ευρω για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και σημειώνοντας ότι από αυτά δημοπρατήθηκαν τα 500 εκατ. ευρώ, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέχρι τις αρχές του 2022 θα ακολουθήσουν και τα άλλα 300 εκατ. ευρώ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button