ΕΡΓΑΣΙΑ

Προγράμματα προσλήψεων με 100% επιδότηση μισθού για 32.000 ανέργους

Έξι νέα στοχευμένα προγράμματα προσλήψεων που αφορούν συνολικά 32.000 ανέργους, ετοιμάζεται να «ρίξει» στην αγορά ο ΟΑΕΔ αμέσως από τον Οκτώβριο και έως το τέλος του έτους, προκειμένου να αναχαιτίσει το επικείμενο «κύμα» των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα φέρει η λήξη της περιόδου προστασίας λόγω κορονοϊού.

Τα προγράμματα προσλήψεων αφορούν στην πρόσληψη ανέργων από ιδιωτικές ή δημόσιες επιχειρήσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας, ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για ορισμένες Περιφέρειες που κρίνεται σκόπιμο να στηριχθούν.

Οι επιχειρήσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα μπορούν να προσλάβουν νέους άνεργους με 100% επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, ενώ πρόβλεψη υπάρχει και για όσους θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση καθώς θα επιδοτηθούν με κεφάλαια από 10.000 έως 17.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο σχεδιάζεται να «τρέξουν τα εξής προγράμματα:

  • Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί µε έως 813 ευρώ μηνιαίως για 7 μήνες το 100% του μισθολογικού και µη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 10.000 ανέργων 18-29 ετών σε ιδιωτικές και δηµόσιες επιχειρήσεις της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας µε έμφαση στις γυναίκες. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί για 12-18 μήνες µε 10.000 έως 17.000 ευρώ 2.500 ανέργους 18-29 ετών, για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Θα υπάρχει ποσόστωση τουλάχιστον 60% υπέρ των γυναικών.

Ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει για το Νοέμβριο τις ακόλουθες δράσεις:

  • Πρόγραμμα απασχόλησης νέων πτυχιούχων. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί µε έως 950 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες το 100% του μισθολογικού και µη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 6.000 ανέργων 22-29 ετών µε πτυχίο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • Πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης. Θα επιχορηγεί µε έως 475 ευρώ μηνιαίως για 8 μήνες το 50% του μισθολογικού και µη μισθολογικού κόστους για την κατάρτιση και πρόσληψη 4.500 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τέλος για τον Δεκέμβριο σχεδιάζεται η έναρξη ακόμη δύο προγραμμάτων:

  • Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση. Θα επιχορηγεί µε έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και µη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, των Ιόνιων Νησιών, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης.
  • Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις περισσότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες. Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί µε έως 700 ευρώ μηνιαίως για 12 μήνες το 75% του μισθολογικού και µη μισθολογικού κόστους για την πρόσληψη 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close