ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πυροσβέστες – Αγιοβασίληδες μοίρασαν δώρα σκαρφαλώνοντας στον τοίχο

Μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» με το Πυροσβεστικό Σώμα να μοιράζει δώρα.

Κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους πυροσβέστες να πραγματοποιούν επίδειξη πυροσβεστικών επιχειρήσεων, καθώς η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος έπαιζε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ο Άγιος Βασίλης και οι καλικάντζαροι μοίρασαν δώρα στο προαύλιο του νοσοκομείου και ιπτάμενοι πυροσβέστες κατέβαιναν με σχοινιά από όροφο σε όροφο, χαρίζοντας δώρα. Τα παιδιά χάρηκαν και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Διοικητής του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας και η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία είχε συνδεθεί μέσω Skype.

Φωτογραφία: Πυροσβεστικό Σώμα

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε την μεγάλη σημασία που έχει για τα παιδιά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Είναι σημαντικό όπως τόνισε «… να δούμε την λάμψη μέσα στα μάτια των παιδιών μας, μέσα από αυτή την εκδήλωση». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι, «είναι σπουδαίο το έργο της Πολιτικής Προστασίας σε αυτή την δύσκολη για όλους μας περίοδο» και απευθυνόμενη στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, εξήρε το έργο και την προσφορά των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος προς την Ελληνική κοινωνία και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, «είμαστε συμπαραστάτες στο σπουδαίο έργο που επιτελείτε».

δώρα
Φωτογραφία: Πυροσβεστικό Σώμα

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε: «Είμαστε σήμερα εδώ πάνω από όλα για αυτό το ξεχωριστό μήνυμα που εκπέμπουν τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε κοντά τους και είναι κάτι που μας γεμίζει πραγματική ελπίδα. Δείχνει το δρόμο της καθημερινής προσπάθειας για το χαμόγελο, για το φως, για την ίδια τη ζωή. Φέτος, οι γιορτές θα είναι διαφορετικές για όλους τους πολίτες που θα μείνουν μέσα στο σπίτι. Δεν θα είναι όμως διαφορετικές για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεών μας, του ΕΚΑΒ. Για αυτούς θα είναι ίδιες οι γιορτές, θα είναι έξω από το σπίτι, μακριά από τις οικογένειές τους, πιστοί στο καθήκον, πάντα στην προσπάθεια για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των πολιτών. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι είμαστε εδώ. Και βρισκόμαστε μαζί σας για να είμαστε απλά χρήσιμοι στην τεράστια δική σας προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε. Χρόνια πολλά σε όλους! Συγχαρητήρια για ό,τι κάνετε!» Ο Νίκος Χαρδαλιάς, δώρισε στον Σύλλογο «Ελπίδα» μια εικόνα της Αγίας Άννας για το ομώνυμο παρεκκλήσιο του νοσοκομείου.

δώρα
Φωτογραφία: Πυροσβεστικό Σώμα

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «… οι συνθήκες που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση είναι πολύ δύσκολες, λόγω της πανδημίας, όμως όταν όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και ο στόχος επιτυγχάνεται. Συγκεντρωθήκαμε στο χώρο αυτό για να σκορπίσουμε γέλια, χαρά και δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται και να τα γεμίσουμε με την αισιοδοξία, που άλλωστε είναι και το νόημα των Χριστουγέννων». Στη συνέχεια, αφού ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ευχήθηκε προσωπικά στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και στο προσωπικό του ιδρύματος να συνεχίσουν να επιτελούν το έργο τους με τον ίδιο ζήλο, μοιράζοντας χαρά και ελπίδα τόσο στα μικρά παιδιά όσο και στις οικογένειές τους, προσέφερε ένα έργο τέχνης, μια φωτιζόμενη παρουσίαση της λέξης ΕΛΠΙΔΑ που αντικατοπτρίζει την ελπίδα και φωτίζει τις ψυχές των παιδιών.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παρευρέθηκε ο Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Νιάφας.

 

 

 

 


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button