ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ράμπα ΑΜΕΑ στον «Άγνωστο Στρατιώτη» κατασκεύασε ο Δήμος Αθηναίων

Καθοριστική η παρέμβαση του Παραολυμπιονίκη Δημήτρη Καρυπίδη!

Ράμπα για να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη άνθρωποι με αναπηρία κατασκεύασε ο Δήμος Αθηναίων.

Δήμος Αθηναίων

Το αίτημα έθεταν οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία  για ολόκληρες δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, μόλις πριν από δύο χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η κατασκευή χωρίς ωστόσο να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από μέρες η εικόνα του παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Δημήτρη Καρυπίδη που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ως το μνημείο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε η κατασκευή της ράμπας που ολοκληρώθηκε ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση. Μια κίνηση  ουσιαστική αλλά και συμβολική καθώς αφορά στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για μια πόλη προσβάσιμη σε όλους.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη ο κ. Καρυπίδης, ανέφερε: «Δικαιωθήκαμε όλοι οι ανάπηροι της χώρας μετά την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τη δημιουργία ράμπας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι ώστε να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των αναπήρων».

Δήμος Αθηναίων

Το επόμενο διάστημα όπως προκύπτει κι από το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 264 εκατομμυρίων ευρώ που ψήφισε πριν από μερικές μέρες ο Δήμος Αθηναίων προβλέπονται, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια που θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν εξ αρχής αλλά και συνολικότερες αναπλάσεις που αφορούν στην προσβασιμότητα στο κέντρο αλλά και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button