ΧΡΥΣΕΛΙΔΑ

ReStart – Ξεκίνα από την αρχή

Re – Start! Επανεκκίνηση!

Σύνθετη λέξη που κρύβει εμπειρία, λάθη, γνώση, δεύτερη ευκαιρία, νέο, αποτυχία, προσπάθεια, πείσμα, συνειδητότητα, αυτοπεποίθηση, αποδοχή του εαυτού μας, αισιοδοξία, σθένος, ωριμότητα, εξέλιξη!

Πολλές σκέψεις και ανάμεικτα συναισθήματα. Ίσως πάλι και μία μόνο σκέψη. Αλλαγή! Αστραπιαία απόφαση.

Σε όποια κατάσταση κι αν είσαι όταν πάρεις αυτήν την απόφαση, σημασία έχει ότι η απόφαση αυτή είναι ένα θετικό βήμα. Μηδενική Αρχή! Είναι καλό να μηδενίζεις. Ξεμπλοκάρεις, καθαρίζεις, γίνεσαι καινούριος.

Re – Start

Και βρίσκεσαι μπροστά στην Εκκίνηση λοιπόν! Με ελπίδα, πίστη, θέληση, όνειρα, στόχους, δύναμη, αλλά και άγχος, φόβο, αγωνία, μα με το βλέμμα στην επιτυχία!

Ξεκινάς από την αρχή. Κάτι πάντα κρατάς από το παρελθόν, γιατί είναι κομμάτι σου, αλλά να κρατάς ότι σου δίνει την ώθηση να πας μπροστά. Μπορεί να είναι κάτι που σε έχει πονέσει… Ναι. Αν αυτό σε θυμώσει τόσο που σε πεισμώσει να ξεκινήσεις από την αρχή κράτα το, μετάλλαξε το σε δύναμη. Μπορεί όμως και να κρατήσεις τις καλές στιγμές, εκείνες που θα τις σκέφτεσαι με ένα χαμόγελο στα χείλη, μια γλυκιά ανάμνηση που θα σε κάνει να λες «Ναι, το έζησα κι αυτό! Πάμε τώρα για κάτι νέο!».

Σημασία έχει να μην αφήσεις εσύ τίποτα να σε κρατήσει πίσω. Αντίθετα, εσύ κράτα μέσα σου ότι σου δίνει δύναμη να πας μπροστά.

Οι εμπειρίες είναι για να μας εξελίξουν και γινόμαστε πιο δυνατοί όσο διανύουμε τα μονοπάτια. Το σημαντικό είναι να μη χάσεις το δρόμο. Και να ζήσεις τις δυνατές στιγμές του ταξιδιού. Μην απογοητεύεσαι από τη μη πραγματοποίηση στόχων και μη λυγίζεις όταν οι άλλοι άνθρωποι σε πληγώνουν.

Κάνε την ανασκόπηση σου και την προσωπική σου ενδοσκόπηση, κράτα τα θετικά που σου δίνουν χαρά και τα αρνητικά που σου παρέχουν γνώση, θέσε στόχους, κάνε πλάνο, τόλμησε τις αλλαγές και ξεκίνα.

Το κίνητρο σου είσαι εσύ!

Το ταξίδι σου είσαι εσύ!

Πάρε θέση στην αφετηρία και ξεκίνα!

Γράφει η Χρύσα Σαραντοπούλου

Tags

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Η θάλασσα και οι λέξεις μου, ότι με ορίζει. Αθεράπευτα ρομαντική. Έχω ένα ονειροπόλο πνεύμα αλλά ξέρω να πατώ στη γη. Λατρεύω τους ανθρώπους που λένε αλήθειες, τα ζώα και τη φύση. Γελάω, χαμογελάω και σκέφτομαι θετικά. Ένα αθώο παιδικό βλέμμα μπορεί να με κάνει να αναθεωρήσω χίλια πράγματα στη ζωή μου. Παθιάζομαι με ένα χαμόγελο. Ηρεμώ με μια αγκαλιά και με μια ματιά στη θάλασσα. Ήμουν μια κάμπια, που τώρα είναι χρυσαλίδα και θέλω να γίνω πεταλούδα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close