Ρεκόρ των Ελλήνων στα ταξίδια εξωτερικού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ρεκόρ των Ελλήνων στα ταξίδια εξωτερικού, με τους top προορισμούς να αποτελούν έκπληξη!

Με ρυθμούς άνω του 240% κινήθηκαν τα ποσοστά που αποτυπώνουν τον αριθμό των ταξιδιών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες τα τελευταία 13 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το 2005 ο συνολικός αριθμός ταξιδίων ανέρχετο σε 3,6 εκατομμύρια ταξίδια, ενώ το 2018 έφτασε τα 7,96 εκατομμύρια ταξίδια, αριθμός ρεκόρ όλων των εποχών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία από το σύνολο των ταξιδιών τα 7,3 εκατ. αφορούσαν σε μεμονωμένους ταξιδιώτες, ενώ τα 700.000 πραγματοποιήθηκαν μέσω ταξιδιωτικών γραφείων.

Το ρεκόρ των Ελλήνων στα ταξίδια εξωτερικού αποδεικνύει ότι λατρεύουν να ταξιδεύουν!

 

Η χώρα που κέρδισε την επιλογή των Ελλήνων για το 2018 ήταν η Βουλγαρία με 2,37 εκατ. ταξίδια, με την Τουρκία να ακολουθεί με 967.000 ταξίδια. Εστιάζοντας στις χώρες της ΕΕ, για τη Γερμανία πραγματοποιήθηκαν 499.000 ταξίδια και ακολουθεί η Ιταλία με 405.000 ταξίδια.

Στα στοιχεία που παρέχονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, σημειώνεται ότι τα 702.000 ταξίδια είναι μέσω οργανωμένων πακέτων και τα υπόλοιπα αφορούν μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ταξιδιωτικών γραφείων Λύσσανδρος Τσιλίδης, ανάφερε ότι ο αριθμός των Ελλήνων που ταξίδευσαν στο εξωτερικό κυμαίνεται στους 500.000 και πλέον ταξιδιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -