ΖΩΑ

Ρεκόρ υπογραφών η καμπάνια “Τέλος στα Κλουβιά”

Στις 11 Σεπτέμβρη 2019 ολοκληρώθηκε στις χώρες της Ε.Ε. η συλλογή υπογραφών της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ) «Τέλος στα Κλουβιά» που είχε ως αίτημα την κατάργηση της χρήσης κλουβιών για τα παραγωγικά ζώα.

Η Πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη διεθνή μη-κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF) και υποστηρίχτηκε από 170 ευρωπαϊκές οργανώσεις. Συνολικά συλλέχθηκαν πάνω από 1.600.000 υπογραφές και ξεπεράστηκε ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός σε 21 χώρες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για τον ευρωπαϊκό αυτό θεσμό.

Το μήνυμα είναι σαφές και απευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει και το δικαίωμα της υποβολής πρότασης προς τα άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η νομοθεσία για τα παραγωγικά ζώα καθορίζεται από τις Βρυξέλλες.

Οι οργανώσεις και οι πολίτες ζητούν τον τερματισμό της χρήσης κλουβιών για την εκτροφή των παραγωγικών ζώων. Η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού υπογραφών αποτελεί απόδειξη του ενδιαφέροντος και ανησυχίας των πολιτών της Ε.Ε για τα ζώα.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και πλήθος δημοσκοπήσεων όπως αυτή του Ευρωβαρόμετρου, η οποία έδειξε ότι το 94% των Ευρωπαίων ενδιαφέρεται για την προστασία των παραγωγικών ζώων.

Οι σύλλογοι – μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας στην συλλογή των υπογραφών σε όλη τη χώρα.

Μετά το κλείσιμο της συλλογής υπογραφών το εγχείρημα περνά στην επόμενη φάση, δηλαδή την άσκηση πολιτικής πίεσης για την αναγκαία νομοθετική πρόταση από την Επιτροπή.

Η Oμοσπονδία ζητά να μπει τέλος στη σωματική και ψυχική κακοποίηση που υπόκεινται τα ζώα που περνούν τη ζωή τους, ή σημαντικό μέρος αυτής, κλεισμένα σε κλουβιά, χωρίς να μπορούν να εκτελέσουν βασικές ιδιότητες της φυσικής τους συμπεριφοράς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της σκοπεύει να ενημερώσει την πολιτεία για το πρόσταγμα των Ελλήνων πολιτών “Τέλος στα Κλουβιά” ώστε να τεθεί θετικά και να υποστηρίξει το θέμα στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας των κρατών μελών.

Το 2020 να γίνει η χρονιά που θα μπει ένα τέλος στα κλουβιά.

 

Δελτίο τύπου από:

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button