Σαμ Κάρλινγκ: Ο νεότερος βουλευτής στη Βρετανία γεννήθηκε το 2002

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

«Πολιτικό σεισμό» χαρακτήρισε την εκλογή του ο νεότερος βουλευτής στη Βρετανία Σαμ Κάρλινγκ, που με διαφορά μόλις 39 ψήφους, πήρε την έδρα στο βορειοδυτικό Κέιμπριτζσαϊρ από τον παλαίμαχο βουλευτή των Συντηρητικών Σεϊλές Βάρα.

Ο Κάρλινγκ, που εξελέγη με το Εργατικό Κόμμα, γεννήθηκε το 2002, είναι ο νεότερος βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου και ο μοναδικός βουλευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο που γεννήθηκε τον 21ο αιώνα. Έχει σπουδάσει Φυσικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα «κοινά». Το 2022 συμμετείχε ως εκπρόσωπος της κοινότητας του Δυτικού Τσέστερτον στο δημοτικό συμβούλιο του Κέιμπριτζ.

Ο νέος βουλευτής μιλώντας στο BBC χαρακτήρισε την εκλογή του «πολιτικό σεισμό» αφού δεν περίμενε να νικήσει τον 63χρονο Συντηρητικό Σεϊλές Βάρα, ο οποίος εκλεγόταν βουλευτής στο βορειοδυτικό Κέιμπριτζσαϊρ από το 2005 ενώ είχε χρηματίσει και υπουργός για τη Βόρεια Ιρλανδία από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο Κάρλινγκ δήλωσε πως ελπίζει περισσότεροι νέοι άνθρωποι να δείξουν ενδιαφέρον για την πολιτική και ανέφερε: «Έτσι, θα δουν τους εαυτούς τους να εκπροσωπούνται και στο κοινοβούλιο και στα τοπικά συμβούλια. Αυτό θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία».

Ο ίδιος, δήλωσε στο BBC πως θέλει η νέα κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ να αντιμετωπίσει την έλλειψη οδοντιάτρων και να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) που αναγκάζεται να εργάζεται υπερωρίες. Αν και ο Σαμ Κάρλινγκ ζει στο Κέιμπριτζ η καταγωγή του είναι από μια μικρή αγροτική πόλη στη βορειοανατολική Αγγλία, την οποία περιέγραψε ως «στερημένη».

Πριν την εκλογή του Σαμ Κάρλινγκ, ο νεότερος βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου ήταν ο 25χρονος βουλευτής των Εργατικών Κιρ Μάθερ. Απόφοιτος της Οξφόρδης, ο Κιρ Μάθερ εξελέγη βουλευτής τον Ιούλιο του 2023 στις επαναληπτικές εκλογές της εκλογικής περιφέρειας Selby and Ainsty, στο Βόρειο Γιορκσάιρ, οι οποίες διενεργήθηκαν μετά την παραίτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Νάιτζελ Άνταμς στις 10 Ιουνίου του περασμένου έτους. Ο Μάθερ στις εκλογές της 4ης Ιουλίου επανεξελέγη βουλευτής με το Εργατικό Κόμμα στην μονοεδρική περιφέρεια του Σέλμπι.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -