Σαν να κρέμεται από τον ουρανό… η μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία είναι στις Οινούσσες (video)

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Πέτρα πέτρα σχεδίασαν οι κάτοικοι των Οινουσσών τη μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στη χώρα μας! Δύο μήνες χρειάστηκαν για να γίνει αυτή η τεράστια σημαία. 

Εθελοντική χειρωνακτική εργασία, σκληρή δουλειά και απέραντη αγάπη κατέβαλε μια παρέα νέων παιδιών του απομακρυσμένου αυτού νησιού για να κατασκευάσει αυτό το υπερθέαμα.

Πέτρα πέτρα τις κουβάλησαν, σε απόκρημνο σημείο, ψηλά στο βουνό, καλύπτοντας μια έκταση 1,5 στρέμματος.

Με τα χέρια τους, αφού τις έστησαν, τις “κόλλησαν” μεταξύ τους και έπειτα με μπλε και άσπρο χρώμα έβαψαν τις πέτρες στις Οινούσσες.

Σαν να κρέμεται από τον ουρανό! Όσο ψηλά κι αν πετάξεις θα την δεις. Διακρίνεται ακόμη και από τις απέναντι ακτές τις Χίου και όχι μόνο… φαίνεται ως και από τα παράλια της Τουρκίας. Ορατή τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης!

Από την πρώτη στιγμή η είδηση προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση ακόμη και τουριστικό ενδιαφέρουν, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που θα επιθυμούσαν μια selfie στο σημείο.

Μεγαλόπνοο εγχείρημα… αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από κόπο και χρόνο, απαιτήθηκαν και αρκετά χρήματα για να γίνει κάτι τέτοιο. Χρήματα που κατάφεραν να συγκεντρώσουν από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Γιαυτό δικαίως νιώθουν υπερήφανοι και ενθουσιασμένοι που το όραμά τους έγινε πραγματικότητα. Μια παρέα νέων, με μια ρομαντική ιδέα, με δική τους πρωτοβουλία, ζωγράφισαν γαλανόλευκες τις πέτρες στις ακριτικές Οινούσσες!

Με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για τον τόπο τους!

Στυλοβάτες, καθημερινά φυλάνε “Θερμοπύλες”. Στα ανατολικά της Ευρώπης… που η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει όρια και η παραβατικότητα των “γειτόνων” χτυπάει κόκκινο, με υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από το νησί, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή.  Εκεί που οι μεταναστευτικές ροές συνεχώς αυξάνονται, αλλά το ΦΠΑ δεν λέει να μειωθεί, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση το έφτασε στο 24%! 24% και δύο τουλάχιστον μεταφορικά μέσα για να φτάσουν τα εμπορεύματα στις Οινούσσες. Ακρίβεια και λιγοστές ευκαιρίες εργασίας και ελάχιστες επιλογές διασκέδασης. Εκεί που μένουν και επιμένουν.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]20 – 30 Παιδιά! 2 Μήνες! 1500 Τετραγωνικά μέτρα έκτασης!

Και η μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στην Ελλάδα φτιάχτηκε στις Οινούσσες![/box]

Απάντηση στις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις θα το πουν κάποιοι. Εκείνοι λένε ” Πατριωτικός παλμός και Υπερηφάνεια “. Εγώ θα πω ότι τόσοι χρειάζονται για να αλλάξει ο κόσμος… 20 νέοι άνθρωποι!

της Χρύσας Σαραντοπούλου

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι του Σταύρου Ζαννίκου από το aignoussa.gr

Δείτε το video:

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -