Save a Greek Stray: Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Ο Δήμος Μήλου, ήταν ο 4ος σταθμός του προγράμματος «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα», που υλοποιεί́ η Save a Greek Stray (SGS).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νεαρών δημοτών, καθώς επίσης στείρωση, εμβολιασμό́ και ηλεκτρονική́ σήμανση των αδέσποτων, με τη συνεργασία κτηνιάτρων και εθελοντών.

Από́ το 2018 η Save a Greek Stray έχει δραστηριοποιηθεί́ σε τρεις δήμους: Δυτικής Αχαΐας, Ανατολικής Μανής, και Τρίπολης και προβλέπεται να συνεχίσει τις δράσεις της και σε άλλους δήμους της χωράς.

Από́ την αρχή́ του προγράμματος καταφέραμε να ενημερώσουμε πάνω από́ 4.000 μαθητές και έχουν στειρωθεί πάνω από́ 400 αδέσποτα ζώα! Με μοναδικό́ στόχο ένα πιο όμορφο «σήμερα» για τα αδέσποτα τετράποδα, τη φροντίδα τους, τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους, στη Μήλο, στειρωθήκαν, εμβολιάστηκαν και σημάνθηκαν 194 αδέσποτα γατιά́. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε το εκπαιδευτικό́ πρόγραμμα, λόγω του SARS-CoV-2. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης δράσης έγκειται στο ότι για πρώτη φορά́ πραγματοποιήθηκε στείρωση γατιών.

https://www.facebook.com/saveagreekstray/photos/a.153629834776245/1708468339292379/?type=3&theater

Ο κτηνίατρος Θεόδωρος Μπαμπλένης ανέφερε σχετικά: «Το πρόβλημα με τις γάτες μπορεί́ να μην είναι τόσο ορατό́ όσο με τους σκύλους, παραμένει όμως υπαρκτό και η επίλυση αυτού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον άνθρωπο».

Συνοδοιπόροι της SGS στη δράση αυτή ήταν το Rise TV, καθώς και οι κτηνίατροί μας Χρήστος Κτενάς, Θεόδωρος Μπαμπλένης, Αμάντα Πιλίσσα , οι οποίοι στείρωσαν, εμβολίασαν και προχώρησαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς.

Ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης σχολίασε: «Η Μήλος έχει μεγάλο πληθυσμό́ αδέσποτων. Με την βοήθεια της Save a Greek Stray καταφέραμε να στειρώσουμε 194 αδέσποτα γατιά́. Ευχαριστούμε θερμά́ και την κα Εριέττα Κούρκουλου που ήταν διπλά μας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί́ μας.’’

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -