Σε αυτό το ξενοδοχείο μπορείς να κοιμηθείς σε δύο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

«Είστε στο δωμάτιο εννέα, είναι ένα από τα διεθνικά μας δωμάτια», είπε χαμογελώντας ο διευθυντής του ξενοδοχείου Arbez, δίνοντας στον πελάτη ένα παλιό μεταλλικό κλειδί.

Πρόκειται για ένα κατάλυμα το οποίο βρίσκεται σε τέτοιο σημείο στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και με μια αλλαγή πλευρού, από τη Γαλλία να βρίσκεται στην Ελβετία και τούμπαλιν. Πέρα από τα δωμάτια που διαχωρίζονται από τα «αόρατα» σύνορα υπάρχουν και κάποια τα οποία βρίσκονται αποκλειστικά στη μία ή την άλλη χώρα.Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η προοπτική του να μην ξέρεις σε ποια χώρα θα σε βάλουν να κοιμηθείς, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις στη ρεσεψιόν, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών τουριστών που θέλουν μια πιο διεθνική εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην περιοχή.Χτισμένο σε ρουστίκ στυλ το L’Arbézie βρίσκεται στο μικροσκοπικό χωρίο La Cure στην κορυφή των βουνών Jura, τα οποία αποτελούν φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελβετία.

Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί χάρη στη συνθήκη του Dappes του 1862, με την οποία η Γαλλία και η Ελβετία συμφώνησαν σε μια μικρή εδαφική ανταλλαγή, προκειμένου να επιτραπεί ο πλήρης γαλλικός έλεγχος ενός κοντινού στρατηγικού δρόμου.Η συνθήκη προέβλεπε ότι όλα τα κτίρια κατά μήκος των συνόρων θα παρέμεναν στη θέση τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ένας τοπικός επιχειρηματίας για να ανοίξει ένα κατάστημα και ένα μπαρ, προκειμένου να επωφεληθεί από το διασυνοριακό εμπόριο. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1921.Ως αποτέλεσμα περίπου το μισό ξενοδοχείο βρίσκεται στη Γαλλία και το άλλο μισό στην Ελβετία, με τα διεθνή σύνορα να διχοτομούν το εστιατόριο και αρκετά από τα δωμάτια.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -