Σε δημοπρασία σπάνιο αντίτυπο του «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος»

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πρώτη έκδοση του βιβλίου «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» θα βγει σε ιδιωτική δημοπρασία από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο.

Η τιμή εκκίνησης του βιβλίου, που είναι υπογεγραμμένο από τη συγγραφέα, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, είναι τα 250.000 δολάρια.

Πρόκειται για ένα από τα 500 σκληρόδετα αντίτυπα που τυπώθηκαν το 1997. Τα 300 εξ αυτών είχαν διατεθεί σε βιβλιοπωλεία και αυτό που θα δημοπρατηθεί είναι από τα λοιπά 200.

«Υπήρχαν μερικά λάθη με την παραγωγή του βιβλίου» σημείωσε ειδικός σε εκδόσεις.

Εξήγησε πως «στο οπισθόφυλλο, για παράδειγμα, η λέξη “philosophers”, η οποία είναι αρκετά εύκολη στον συλλαβισμό, έχει γραφτεί “philosphers”, λείπει το «ο», το δεύτερο  «ο». Ακόμα, στη σελίδα 53, στη λίστα με τα αντικείμενα που πρέπει να φέρουν οι μαθητές μαζί τους στο Χόγκουαρτς, υπάρχει επανάληψη του “one wand”».

Παρότι η Ρόουλινγκ ήταν άγνωστη την εποχή που εκδόθηκε το βιβλίο, ο μαγικός κόσμος της έγινε τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -