ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε υψόμετρο 2.141 μέτρα εγκαινιάστηκε εκκλησάκι στο Λασίθι

Νονός της Εκκλησίας ο Δημάρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 στην κορυφή Αφέντης Χριστός του όρους Δίκτη σε υψόμετρο 2.141 μέτρα, πραγματοποιήθηκε η τέλεση εγκαινίων (θρόνιασμα) του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου κ.κ. Γεράσιμου.

Ανάδοχος (νονός) της Εκκλησίας ήταν η οικογένεια του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη.

Η Εκκλησία αποτελεί μεγάλο προσκύνημα και κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί συμμετέχουν με ευλάβεια στη Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε τους πιστούς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο της ενορίας Αγίου Γεωργίου πάτερ Χρύσανθο αλλά και τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη για την στήριξη και την έμπρακτη βοήθειά του για το θρόνιασμα του Ιερού Ναού και ευλόγησε τον κόσμο που συμμετείχε στην σεμνή τελετή στο μοναδικής ομορφιάς τοπίο όπου βρίσκεται η Εκκλησία.

Αρωγοί στην τελετή τέλεσης των εγκαινίων του Ιερού Ναού ήταν ο ΕΟΣ Λασιθίου (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου) και οι Σαμαρείτες Αγ. Νικολάου τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

υψόμετρο 2.141

Ορειβατικός Τουρισμός


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου στις 5-6 Αυγούστου 2019 γιόρτασε τον προστάτη του με  δυο αναβάσεις στην κορυφή Αφέντης.

Την παραμονή 5 Αυγούστου είχε αφετηρία το ορειβατικό καταφύγιο Στροβίλι. Από εκεί ξεκινήσαμε συνοδεύοντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πέτρας  και Χερρονήσου  κ.κ  Γεράσιμο τους ιερείς και τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου και αισίως  φτάσαμε στην κορυφή όπου επικρατούσαν αντίξοες  συνθήκες με αέρα και κρύο.

Το εκκλησάκι στην κορυφή ήταν μεταμορφωμένο με όλες τις επισκευές που χρειαζόταν χάριν στις φιλότιμες προσπάθειες του εφημερίου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πρωτοπρεσβύτερου Χρύσανθου Πλευράκη ο οποίος  χρειάστηκε να ανεβεί αρκετές φορές στην κορυφή για τις εργασίες.

 


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button