Σεϊτάν Λιμάνια: Η εξωπραγματική παραλία της Κρήτης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τα Σεϊτάν Λιμάνια (γνωστά και ως Σεϊτάν Λιμάνι) είναι μια απομακρυσμένη παραλία που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, κοντά στην υπέροχη πόλη των Χανίων.

Στην πραγματικότητα δεν είναι μια παραλία όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει. Είναι ένα στενό κανάλι ανάμεσα σε ψηλούς βράχους, με λευκή άμμο και βότσαλο και φυσικά με διάφανα καταγάλανα νερά.

Όλα αυτά, μαζί με την απομόνωσή του από πολυσύχναστες περιοχές, το καθιστούν ένα εξαιρετικό μέρος που ήταν γνωστό μόνο στους ντόπιους πριν από μια δεκαετία. Ο λόγος που ήταν δημοφιλής μόνο στους ντόπιους είναι το γεγονός ότι ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία κατασκευάστηκε πρόσφατα.

Το όνομα Σεϊτάν Λιμάνια είναι τουρκικής προέλευσης, από την περίοδο της Τουρκοκρατίας στο νησί και σημαίνει διαβολικό (Διαβολικά/Καταραμένα Λιμάνια). Αυτός ο χαρακτηρισμός οφείλεται στον κίνδυνο κυμάτων στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο του ταξιδιωτικού καναλιού Point Of View GR:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -