Σέριφος: Το σπίτι που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.
Αυτό το υπέροχο σπίτι με τη μαγευτική θέα βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα στη Σέριφο και μοιάζει να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα.

Η εξοχική κατοικία στη Σέριφο έχει κατασκευαστεί σ’ έναν απότομο, βραχώδη όρμο, ακριβώς δίπλα από την παραλία του Άγιου Σώστη και κόβει την ανάσα, τόσο με την υπέροχη θέα, όσο και με την εσωτερική διακόσμηση. Το σπίτι μοιάζει να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα, σαν ένα καλά καμουφλαρισμένο καταφύγιο. Γι’ αυτό κι ονομάστηκε «nCaved».

Το ορθογώνιο σχήμα του εναρμονίζεται με την κλίση της πλαγιάς και δημιουργεί τρισδιάστατη «σκακιέρα» πλήρων και κενών. Η αυστηρή γεωμετρία, όμως, του διακόπτεται από τον εξωτερικό άξονα που ανοίγει προς τα κάτω και προσφέρει μια μαγευτική θέα στο ατελείωτο γαλάζιο του Αιγαίου. Οι ογκώδεις τοίχοι είναι φτιαγμένοι από ξερολιθιά, ενώ οι μπροστινές όψεις είναι ελαφριές, γυάλινες και παρέχουν άπλετο φως.

Εκτός από τα πάνω εξωτερικά παράθυρα, υπάρχουν και αυτά που μοιάζουν να έχουν φωλιάσει στο υπόγειο και οδηγούν στους εσωτερικούς κήπους. Έτσι, ο αέρας και το φως φτάνουν έως το υπόγειο εσωτερικό.Τα εξωτερικά σκαλιά ενσωματώνονται με την πλαγιά και ενώνουν τα τρία επίπεδα με την κύρια είσοδο, που βρίσκεται στο loft του σαλονιού. Το εσωτερικό του σπιτιού αποκαλύπτει τους κρυμμένους χώρους και δημιουργεί δύο θέες: Μια έξοδο προς την θάλασσα κατά την κατάβαση και μια έξοδο προς τον ουρανό κατά την ανάβαση. Οι εσωτερικοί, «αρνητικοί» χώροι προκύπτουν από την αποκοπή και μετακίνηση του βραχώδους εδάφους.

Το χρώμα κινείται σε φυσικούς, γήινους τόνους, με έμφαση στο καφέ και το καστανό όπως το έδαφος της βραχώδους πλαγιάς. Η υπόσταση της κατοικίας εναρμονίζεται τέλεια με το μπλε των Κυκλάδων. Η Σέριφος είναι ένα νησί που χαρακτηρίζεται από την άγρια ομορφιά και θεωρείται ακατέργαστο διαμάντι.

«Το τραχύ αίσθημα της φυσικής κοιλότητας ήταν αυτό που θέλαμε να αναδημιουργήσουμε με την επιλογή των υλικών και της χρωματικής παλέτας. Πέτρα, σκυρόδεμα, ξύλο και μέταλλο χρησιμοποιούνται με ακρίβεια για να δημιουργηθούν τραχιά, εσωτερικά κελύφη», σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια της Mold Architects, Ηλιάνα Κερεστετζή, που βρίσκεται πίσω από το εντυπωσιακό έργο στη Σέριφο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -