Skip: Πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας «Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς»

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένα τα περισσότερα από αυτά που έχουμε στη ζωή. Στη ζωή όμως τίποτα δεν είναι πραγματικά δεδομένο και υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι εκεί έξω με κινητικές δυσκολίες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όταν προσπαθούν να ντυθούν με τα κλασικά ρούχα. Πώς θα φορέσει το παντελόνι του κάποιος που κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο; Πώς θα κουμπώσει το φερμουάρ της ζακέτας κάποιος με ένα χέρι;

Ευτυχώς υπάρχουν πάντα κάποιοι που νοιάζονται και κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Έτσι, πριν λίγα χρόνια, ξεκίνησε στο εξωτερικό ο σχεδιασμός του «Adaptive Clothing» -πρόκειται για ρούχα με ειδικά προσαρμοσμένη ραφή- που κάθε μέρα υιοθετείται και από περισσότερα fashion brands. Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα ρούχα λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει το σώμα των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες, όπως η ιδιαίτερη ευαισθησία της επιδερμίδας τους, η δυσκολία να κουμπώσουν ένα κουμπί ή να κλείσουν ένα φερμουάρ, να βάλουν ένα μανίκι.

Εκτός από την πρακτική πλευρά που καλύπτουν όμως, αυτά τα ρούχα είναι επίσης μοντέρνα και καλαίσθητα εξασφαλίζοντας σε αυτούς που τα φοράνε το δικαίωμα να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, να αισθάνονται άνετα και όμορφα. Πρόκειται για ρούχα που, εκτός από το σώμα, αγκαλιάζουν και την ψυχή, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για την προσπάθεια κατάργησης των διαχωρισμών και των διακρίσεων, το 2020, το Skip εγκαινίασε το πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθησίας «Ρούχα Χωρίς Περιορισμούς», φροντίζοντας να εισάγει τα ειδικά σχεδιασμένα ρούχα για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες. Σε πρώτη φάση και σε αποκλειστική συνεργασία με τα super market ΑΒ, το Skip εξασφάλισε στα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ρούχα μοντέρνα και ειδικά προσαρμοσμένα και σχεδιασμένα για τις δυνατότητές τους. Άλλωστε, το να μπορούν τα παιδιά να ντύνονται το πρωί χωρίς βοήθεια, είναι το πρώτο βήμα για να νιώσουν μεγαλύτερη δύναμη, σιγουριά και αισιοδοξία.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -