ΖΩΑ

Σκυλίτσα που ζούσε αλυσοδεμένη και απομονωμένη βρήκε την ευτυχία

Μία σκυλίτσα, η Λαίδη, ζούσε για έναν ολόκληρο χρόνο αλυσοδεμένη σε μία αυλή, απολύτως μόνη της. Μέχρι τότε δεν ήξερε τί σημαίνει ευτυχία, μέχρι που άλλαξαν όλα.

Αλυσοδεμένη έξω 24 ώρες το 24ωρο σε μία λακκούβα γεμάτη λάσπη που πλημμύριζε μέχρι τους αστραγάλους της όταν έβρεχε, το πιο κοντινό πράγμα που είχε αυτή η σκυλίτσα σε σπίτι ήταν ένα αυτοσχέδιο σκυλόσπιτο που είχε φτιάξει για αυτήν η φιλοζωική οργάνωση PETA.

Εθελοντές της οργάνωσης, επισκέπτονταν συχνά τον μοναχικό σκύλο και τον φρόντιζαν με φαγητό, παιχνίδια και χάδια, όμως ό,τι και αν έκαναν δεν μπορούσε να αντικαταστήσει τη θαλπωρή ενός σπιτιού και μιας οικογένειας.

Οι εθελοντές ανησυχούσαν ότι αν αυτό συνεχιζόταν πολύ περισσότερο, η Λαίδη θα μπορούσε να τραυματιστεί συναισθηματικά σε τέτοιο βαθμό που δεν θα εμπιστευόταν ποτέ ξανά τους ανθρώπους. Προσπαθούσαν για καιρό να πείσουν τον ιδιοκτήτη της να τους επιτρέψει να της βρουν μία άλλη οικογένεια που θα τη φροντίζει, ώσπου τελικά δέχτηκε και συμφώνησε να τους τη δώσει.

Όλη η ζωή της Λαίδης άλλαξε στο νέο της σπίτι. Τώρα πια μπορεί και ξαπλώνει στον καναπέ, πηγαίνει βόλτες και ανταλλάσσει απαλά φιλιά και χάδια με τη νέα της οικογένεια.

Εκτός από τη ζωή της, οι ιδιοκτήτες της άλλαξαν και το όνομά της. Η Γούλφι, τώρα πια, ανακάλυψε τί σημαίνει ευτυχία και άφησε το παρελθόν πίσω της.

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button