SNFNostos 2021: Νέες ημερομηνίες για το καλοκαιρινό φεστιβαλ του ΙΣΝ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το SNFNostos 2021 θα πραγματοποιηθεί σε νέες ημερομηνίες (25-29 Αυγούστου), με την ελπίδα ότι εκτός απροόπτου λόγω της πανδημίας, θα μπορέσει να διεξαχθεί με φυσική παρουσία στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ομάδας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος:

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Εδώ και πάνω από έναν χρόνο η ανθρωπότητα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία, η οποία, συγχρόνως, μπορεί να αναδειχθεί σε μια ευκαιρία για την επιστήμη και την τεχνολογία να αποδείξουν την αξία τους.*

Με τη βοήθεια της επιστήμης και των εμβολίων, η ανθρωπότητα προσπαθεί σιγά σιγά να ορθοποδήσει. Την ίδια στιγμή, όσο κι αν η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), σε όλες τις εκφάνσεις τους, μπήκαν στην καθημερινότητά μας δυναμικά το προηγούμενο διάστημα, είναι πια σαφές πως δεν θα μπορέσουν ποτέ να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη επαφή.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, κόντρα στην επιθυμία μας να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας κάθε Ιούνιο, να μην διοργανώσουμε φέτος το SNFNostos στις 23-27 Ιουνίου, όπως αρχικά προγραμματίζαμε. Γιατί, πολύ απλά, δεν θα μπορούσαμε, όπως δείχνουν τα δεδομένα σήμερα, να γιορτάσουμε μαζί σας από κοντά. Και είναι αυτή η άμεση επαφή που μας έχει λείψει πιο πολύ και που θέλουμε να ξαναζήσουμε. 

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό πως σε ολόκληρο το πλανήτη θρηνήσαμε και συνεχίζουμε να θρηνούμε πολλά θύματα λόγω της πανδημίας και θέλουμε να σταθούμε δίπλα και σε εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και να τους συλλυπηθούμε. Ακόμα όμως και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βρεθήκαμε και βρισκόμαστε ακόμα, έχουμε κατανοήσει πως η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να συνεχίζει. Γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι πως η κατάσταση στο υγειονομικό μέτωπο θα βελτιωθεί αισθητά το επόμενο διάστημα.

Διατηρούμε την ελπίδα, λοιπόν, πως θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε το SNFNostos κανονικά και στην πλήρη μορφή του, όπως πάντα με όλους εσάς κοντά μας, στα τέλη Αυγούστου (25-29/8/2021), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Και όπως προαναγγέλλει και το θέμα του φετινού συνεδρίου μας, ευελπιστούμε πως ως τότε η ανθρωπότητα θα έχει επανέλθει και θα μπορεί να συνομιλήσει επί ίσοις όροις με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, αποδεικνύοντάς μας πως, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και η φύση μας παραμένει ανθρώπινη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλη την ομάδα του ΙΣΝ, τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, τους καλλιτέχνες, τους συμμετέχοντες στο SNFNostosConference, και όλους εσάς, για την κατανόηση, την ευελιξία, και την επιμονή με την οποία εργαζόμαστε όλοι μαζί για να γίνει το 2021 SNFNostos πραγματικότητα – χειροπιαστή!

Ανυπομονούμε να σας έχουμε όλους κοντά μας τον Αύγουστο. Ναι μεν, στο τέλος του καλοκαιριού αυτή τη φορά, αλλά στην απαρχή –ελπίζουμε– μια νέας μέρας για την ανθρωπότητα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, από όλους μας στο ΙΣΝ

«Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη» είναι το θέμα του φετινού SNF Nostos Conference που διατρέχει και όλο το φάσμα του SNF Nostos.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -