ΣΩΜΑ

Σωτήρης Τσιόδρας: Δεν είναι ώρα να μιλάμε για άρση μέτρων – Μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι

Παρά την αισιοδοξία που καταγράφεται από τη μείωση των κρουσμάτων στη χώρα μας και την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που έκανε λόγο για «ανταμοιβή» τον Μάιο, για την υπομονή και την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα μένοντας μακριά ο ένας από τον άλλον, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίστηκε σήμερα απόλυτος και κατηγορηματικός σχετικά με την συζήτηση για άρση των μέτρων.

«Δεν είναι ώρα να μιλάμε για άρση μέτρων» ξεκαθάρισε.

Τα μέτρα αποδίδουν όπως τόνισε άλλα «είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως είναι δύσκολη η ανάκαμψη από μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα πρέπει να γίνει σταδιακά. Μιλάμε για την ανάγκη επιπέδωσης της καμπύλης».

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο κύμα επίθεσης του ιού από το ερχόμενο φθινόπωρο ή τον χειμώνα. «Μιλάμε για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα στο μέλλον. Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις εξελίξεις και βλέπουμε. Όλα μπορούν ν α αλλάξουν πολύ γρήγορα. Δεν εφησυχαζόμαστε».

«Ο ιός κάνει το χρονοδιάγραμμα»

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας αυτός που θα αποφασίσει είναι ο ίδιος ιός. «Δεν κάνουμε το χρονοδιάγραμμα εμείς, αλλά ο ίδιος ο ιός τον κάνει. Θα λειτουργήσουμε ανάλογα με τι βλέπουμε και το τι συμβαίνει στην πρώτη γραμμή, στα νοσοκομεία».

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως ο ιός αυτός είναι ένας ιός που «παραλύει την οικονομία, διαιρεί τους ανθρώπους, τους κάνει να φοβούνται τους συνανθρώπους τους, έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία πολλών χωρών σε νοσοκομεία διαλογής, όμως η συλλογική μας σκέψη θα πρέπει να είναι πώς να τον επιβραδύνουμε και να μην τον διασπείρουμε στον διπλανό μας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας. Ο ιός πέρα από τον διχασμό, που πρέπει να αποφύγουμε, έρχεται να φέρει και την αστική ευθύνη».

Μικρή θνησιμότητα

Αναφερόμενους στα στατιστικά και στους αριθμούς ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι παρατηρείται πως τα νούμερα θνησιμότητας και αύξηση αυτής είναι ευνοϊκά στη χώρα μας σε σύγκριση πάντα με άλλες χώρες. Αυτό δεν είναι στοιχείο ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας που πρέπει να μας κάνει να εφησυχαζόμαστε. «Η εικόνα αυτή εύκολα μπορεί να ανατραπεί. Μπορούμε όλοι μαζί να βγούμε πιο σοφοί από αυτή την περιπέτεια και στην αντιμετώπιση του ιού στο άμεσο μέλλον».

Μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι

Για πρώτη φορά από την ώρα που η πανδημία έφτασε και στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε μειωμένο αριθμό νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας.

Ο αριθμός αυτός από τις πρώτες μέρες εκδήλωσης της πανδημίας και στην Ελλάδα, γνώριζε μονάχα αύξηση, κάποιες φορές μάλιστα όπως το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου αλματώδη. Χωρίς να σχολιάσει το γεγονός, ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε πως «επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διασωληνωμένοι το Σάββατο ήταν 92, την Κυριακή 93, ενώ σήμερα, Δευτέρα είναι 90, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας.

Δείτε ακόμη:

Όταν ο Άδωνις ανακάλυψε τον Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή τον ιό MERS το 2014

Όταν ο Άδωνις ανακάλυψε τον Σωτήρη Τσιόδρα με αφορμή τον ιό MERS το 2014

Πηγή: parapolitika.gr


Σχετικά άρθρα

Back to top button