Space X: Η πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που τυγχάνει να έχει εκπαιδευτεί και ως πιλότος έκλεισε και τις τέσσερις διαθέσιμες θέσεις σε σκάφος της Space X για ολιγοήμερη κρουαζιέρα σε γήινη τροχιά που προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους.

Ο 37χρονος Τζάρεντ Άιζακμαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικονομικών συναλλαγών Shift4Payments, δεν αποκάλυψε πόσο θα πληρώσει για τη μισθωμένη αποστολή κατά την ανακοίνωση του εγχειρήματος το βράδυ της Τρίτης. Η αποστολή προγραμματίζεται να διαρκέσει δύο με τέσσερις ημέρες.

«Αν όμως θέλεις να μείνεις περισσότερο, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα» είπε στον Άιζακμαν ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της SpaceX, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αποστολή «Ιnspiration4», η οποία δεν θα περιλαμβάνει κανέναν επαγγελματία αστροναύτη, θα συνοδευτεί από καμπάνια του Άιζακμαν για συγκέντρωση δωρεών προς στήριξη του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Σεντ ΤΖουντ» στο Τενεσί, στο οποίο ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζάρεντ Άιζακμαν

Συνεπιβάτες του Άιζακμαν θα είναι μια νοσοκόμα του νοσοκομείου που έχει ήδη επιλεγεί αλλά δεν κατονομάζεται και ένας επιχειρηματίας που θα αναδειχθεί σε διαγωνισμό της Shift4Paymens.

Εκτός από την εταιρεία πληρωμών Shift4Payments, ο Άιζακμαν έχει ιδρύσει και την εταιρεία Draken που εκπαιδεύει πιλότους της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας (πούλησε όμως το μερίδιό του στην εταιρεία Blackstone). Είναι βετεράνος πιλότος της αεροβατικής ομάδας Black Diamond και πριν από δύο χρόνια αγόρασε ένα σοβιετικό μαχητικό-αντίκα MiG-29 από το ίδρυμα του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν.

Ο Άιζακμαν και η παρέα του θα αναχωρήσουν από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ με σκάφος Crew Dragon της SpaceX που βρίσκεται σήμερα σταθμευμένο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και αναμένεται πίσω στη Γη στον Μάιο.

Εντός του έτους προγραμματίζονται να ξεκινήσουν και οι υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής της Blue Origin, της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος, καθώς και οι αντίστοιχες υποτροχιακές αποστολές της Virgin Galactic.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Έλον Μασκ αν έχει σχέδια να ταξιδέψει και ο ίδιος στο Διάστημα. «Θα συμμετάσχω σε κάποια πτήση μια μέρα, όχι όμως σε αυτή», ανέφερε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -