Σπάνιος πορτοκαλί αστακός διασώθηκε από ενυδρείο καταστήματος

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας εξαιρετικά σπάνιος πορτοκαλί αστακός διασώθηκε από ενυδρείο καταστήματος στον Καναδά, όταν ο διευθυντής παρατήρησε ότι τον «παρενοχλούσαν» οι άλλοι εκπρόσωποι του είδους.

«Προφανώς ξεχώριζε. Δεν βλέπεις κάθε ημέρα έναν αστακό που φαίνεται σαν προ μαγειρεμένος», δήλωσε η Νίκι Λούντκιστ, σύζυγος του διευθυντή παντοπωλείου στο Οντάριο.

Ο πορτοκαλί αστακός είχε μείνει στο ενυδρείο για εβδομάδες, χωρίς να τραβά το ενδιαφέρον των πελατών και το ζευγάρι αρχικά σκέφτηκε να τον πάει πίσω στον ωκεανό, ένα ταξίδι σχεδόν 1.000 χιλιομέτρων.

«Το να σε παρενοχλούν και να είσαι κολλημένος σε ένα ενυδρείο φαινόταν κάπως απαίσιος τρόπος να “φύγεις”, οπότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε η Λούντκιστ. Στο τέλος, εκείνη και ο σύζυγός της αγόρασαν τον αστακό- έναντι 16 δολαρίων Καναδά- τον έβαλαν σε ένα κουτί, κρατώντας τον υγρό και τον πήγαν στο ενυδρείο του Τορόντο, που την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι έγινε με επιτυχία η μετεγκατάστασή του. 

«Πρόσφατα διασώσαμε τον Pinchy, έναν εξαιρετικά σπάνιο πορτοκαλί αστακό, από ένα παντοπωλείο όπου κάποιοι εκπληκτικοί άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν ότι είχαν αυτό το πλάσμα που είναι 1 στα 30 εκατομμύρια», ανέφερε ανάρτηση του ενυδρείου. «Ο Pinchy έχει εγκατασταθεί πολύ καλά στο νέο του σπίτι και τα πηγαίνει εξαιρετικά», σημείωσε ακόμη.

Αυτή είναι η δεύτερη διάσωση πορτοκαλί αστακού τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα, εστιατόριο στην Αριζόνα εντόπισε έναν τέτοιο και τον δώρισε σε ενυδρείο. Δεν είναι γνωστό πόσο μπορούν να ζήσουν οι αστακοί σε αιχμαλωσία, κάποιοι εκτιμούν ακόμη και για έναν αιώνα, σημειώνει ο Guardian.

Όσο για την Λούντκιστ, ελπίζει να επισκεφθεί τον Pinchy. «Δεν πιστεύω ότι θα μας θυμάται, αλλά σίγουρα θα τον θυμάμαι εγώ. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έχω αδυναμία σε έναν αστακό», παραδέχθηκε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -