Σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση για Γυμνάσιο της Καλαμάτας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Υπάρχει τελικά και η άλλη Ελλάδα, η φωτεινή πλευρά της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι κάποιοι εκπαιδευτικοί και βεβαίως μαθητές που έχουν το μεράκι της δημιουργίας, της διάκρισης, της καινοτομίας, και το δείχνουν ακόμη και σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Ποιος γνωρίζει άραγε ότι ένα δημόσιο σχολείο επαρχιακής πόλης πήρε… χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο;

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του τμήματος Α2 του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας συμμετείχαν στο διαγωνισμό fim4energy challenge που διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές ηλικίας από 12 έως 15 χρονών να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε σχέση με το περιβάλλον.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού αυτού, οι μαθητές του εν λόγω σχολείου, δημιούργησαν ένα βίντεο με τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή ζωή. Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν την υποστήριξη, υλική και συμβουλευτική, του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας καθώς και την καθοδήγηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το βίντεο, Αct Green, κέρδισε το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο, ανάμεσα σε 90 ταινίες από 16 χώρες. To βραβευμένο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε ήδη στην οπτικοακουστική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και στο youtube κανάλι της, θα μεταγλωττιστεί και στις 22 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε και θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην Γωνιά Μάθησης (Learning Corner), ώστε να  αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Λόγω της βράβευσης αυτής, στους χώρους σχολείου θα διοργανωθεί μια Ημέρα Ενέργειας, με την υποστήριξη της Ε.Ε., κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ε.Ε και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές:

Γιώργος Παπακώτσης

Μαργαρίτα Κόλλια

Γιώργος Σταματόπουλος

Βαγγέλης Τσαπατσάρης

Παναγιώτης Φλώρος

Σωτηρία Δημοπούλου

Ερνέστα Κερτσούκου

Ράνια Παναγιωτοπούλου

Γεωργία Παναγοπούλου

Έφη Αναστασιάδη

Παναγιώτης Στυλιανόπουλος

Νίκη Χατζή

Κωνσταντίνα Μακρή

Μαρία Ραδιοτη

Θανάσης Ντουμανης

Κωνσταντίνος Σκόκος

και την υπεύθυνη καθηγήτρια:

κα Γεωργία Μουσελίμη

Θερμές ευχαριστίες στους:

Κυριάκο Λιαράκο

Joanna Ravani

Θεοδώρα Δρακοπούλου

Σαράντο Στασινάκη

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -