ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Στα σκοτεινά στην Κρήτη: Δράση ευαισθητοποίησης για άτομα με οπτικές αναπηρίες

Μια δράση στα σκοτεινά – δηλαδή με κλειστά τα μάτια – πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια δράση που σχεδιάστηκε για να δώσει εμπειρία στους πολίτες για το πώς τα άτομα με προβλήματα όρασης (χαμηλή όραση-τύφλωση) αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της καθημερινής τους ζωής.

Όσοι συμμετείχαν στη δράση βίωσαν την αίσθησης της απουσίας μιας βασικής αίσθησης, της όρασης και πως αυτή αναπληρώνεται από άλλες αισθήσεις αλλά και πως το μυαλό λειτουργεί μέχρι να φτάσει να ισορροπεί την απουσία αυτή.

Ο στόχος είναι να μας υπενθυμίσει τις δυνατότητες των εσωτερικών μας οφθαλμών – που υπομένουν υπομονετικά για να τις χρησιμοποιήσουμε – και ότι η έλλειψη όρασης δεν είναι πάντα εμπόδιο στην πρόοδο των ανθρώπων.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button