Στάση εργασίας σήμερα σε Μετρό και ΗΣΑΠ – Κανονικά τα λεωφορεία

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στάση εργασίας ανακοίνωσαν για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν τελικά τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της βάρδιας στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Οι ηλεκτροδηγοί καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ προκειμένου να βγει το πρόγραμμα πρέπει να δουλεύουν στα ρεπό τους χωρίς ημέρες ξεκούρασης.

Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν πως αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα «προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό».

«Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη» σημειώνουν.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο που αφορούσαν στη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των 40χρονων γερασμένων συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί η οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους».

Κανονικά αντίθετα θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων καθώς, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες και άρα δεν υπάρχει λόγος για κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα στάσεις εργασίας, έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου, εάν η ΟΣΥ εξακολουθούσε να εφαρμόζει το χειμερινό Πρόγραμμα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -