Στη Σαντορίνη η μεγαλύτερη ελληνική σημαία για την 28η Οκτωβρίου

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στη Σαντορίνη για την 28η Οκτωβρίου 1940 υψώθηκε με επιτυχία στον ειδικά διαμορφωμένο ιστό της η μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

Δημοσίευμα αναφέρει ότι την πρωτοβουλία στη Σαντορίνη πήρε ο Γιάννης Συκινιώτης και ομάδα νέων του νησιού. Μαζί με τον Μανόλη Ορφανό και άλλους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, κατάφεραν να υψώσουν με τη βοήθεια ενός γερανού την ελληνική σημαία.

Η συγκεκριμένη γαλανόλευκη κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών. Ζυγίζει 160 κιλά και το μέγεθός της φθάνει τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα.Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στη Σαντορίνη είχε γίνει προσπάθεια να υψωθεί η τεράστια ελληνική σημαία. Ωστόσο, καθώς οι βόρειοι άνεμοι που έπνεαν στο νησί ήταν ισχυροί, δεν κατέστη εφικτό να παραμείνει στον πελώριο ιστό.

Αυτό, όμως, δεν αποθάρρυνε τους διοργανωτές, οι οποίοι άπλωσαν την σημαία στο έδαφος, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στα μαχητικά αεροσκάφη που πέρασαν πάνω από τη Σαντορίνη.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -