ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο “Ιταλικό” τρένο υψηλών ταχυτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (vid)

Έρχεται Θεσσαλονίκη το πρώτο “Ιταλικό” τρένο υψηλών ταχυτήτων

Μόλις λίγες ημέρες έμειναν για την άφιξη του πρώτου “Ιταλικού” τρένου υψηλών ταχυτήτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 αναχωρεί από την Πιατσέντζα (και το εργοστάσιο που ανακατασκευάστηκε) το πρώτο τρένο μοντέλο ATR 470 της Trenitalia για να φτάσει στο σταθμό της Θεσσαλονίκης με στόχο τις 18 του μήνα.

Ο παράγοντας που θα κρίνει την έλευση του τρένου είναι… η Κροατία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρχικά το τρένο ήταν να ξεκινήσει στις 4 του μήνα αλλά η σεισμική ακολουθία στη χώρα ανάγκασε σε αναβολή. Τώρα εφόσον κριθεί ότι έχει ξεπεραστεί το φαινόμενο τότε το τρένο θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Το τρένο θα έρθει συρόμενο στην Ελλάδα και όχι βασιζόμενο στις δικές του μηχανές. Θα φτάσει Θεσσαλονικη και θα γίνει μία μικρή τελετή κατά την άφιξη του και στη συνέχεια θα πάει στο μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης όπου έχουν ήδη προετοιμαστεί οι εγκαταστάσεις για να το υποδεχθούν.

Μετά την παραλαβή του θα ξεκινήσουν τεστ και δοκιμαστικά δρομολόγια χωρίς επιβάτες (σύμφωνα με τις επιταγές της ΡΑΣ) και το πρώτο επίσημο δρομολόγιο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου 2021, ημέρα που η χώρα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

Συνολικά 5 τρένα για τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στόχος της εταιρείας είναι συνολικά μέχρι το Φθινόπωρο (κορονοϊού επιτρέποντος), να έχουν παραληφθεί και τα πέντε τρένα (ίδιου μοντέλου), προκειμένου να δρομολογηθούν αποκλειστικά στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης αντικαθιστώντας σταδιακά τα σημερινά. Τα τρένα είναι ικανά να πιάσουν ταχύτητες πάνω από 200 χλμ/ώρα, όμως προς το παρόν στο ελληνικό δίκτυο το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 160 χλμ/ώρα. Αυτό αναμένεται να αλλάξει με την ολοκλήρωση της σηματοδότησης και του ETCS.

Από το 2022 εκτιμάται από πηγές της αγοράς πως το δρομολόγιο θα μπορεί να διεξάγεται σε λιγότερο από 3 ώρες και 30 λεπτά και ανά τμήματα θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητες έως και 200 χλμ/ώρα.

Δείτε περισσότερα στο ypodomes.com


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button