Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ο παγκοσμίου φήμης παιδοχειρουργός Marc Aaron Levitt

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Παιδοχειρουργικής Marc Aaron Levitt, αποδεχόμενος την πρόσκληση να συμμετέχει στο «Pediatric Colorectal Surgery Workshop».

To workshop διοργάνωσε η Γ’ Παιδοχειρουργική Κλινική Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το Παιδιατρικό Κέντρο Ορθοπρωκτικών & Ουρογεννητικών Παθήσεων του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ και το Β’ Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΓΝΠΑ «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων.

Κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας και στο πλαίσιο του workshop, είχε τη δυνατότητα ο ίδιος και η ομάδα του για μια ακόμη φορά, να συνεργαστούν με την εξειδικευμένη και άρτια καταρτισμένη ομάδα χειρουργών του Παιδιατρικού Κέντρου Ορθοπρωκτικών & Ουρογεννητικών Παθήσεωντης Γ’ Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, όπου μαζί εξέτασαν και χειρούργησαν δύσκολες περιπτώσεις ασθενών με συγγενείς ορθοπρωκτικές ανωμαλίες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. 

Οι πολύωρες επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο ΜΗΤΕΡΑ, έγιναν υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Καθηγητού Levitt, και των Διευθυντών της Γ’ Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Περγάμαλη Γεώργιου και κ. Γεωργιάδη Αρσένιου. Τα χειρουργεία αυτά μεταδόθηκαν livestreaming (in real time) μέσω του διαδικτύου στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε χειρουργούς παίδων να παρακολουθήσουν πρωτοποριακές τεχνικές αντιμετώπισης των ορθοπρωκτικών ανωμαλιών.

Μετά το πέρας του workshop, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΗΤΕΡΑ, «Ν. Λούρος», ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στους γονείς των παιδιών και σε ενήλικους ασθενείς, για την εξατομικευμένη φροντίδα που απαιτούν αυτού του είδους οι παθήσεις, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε από τις νοσηλεύτριες της ομάδας του καθηγητή Levitt, σεμινάριο Bowel Management σε επιλεγμένες νοσηλεύτριες του ΜΗΤΕΡΑ.Αξίζει να σημειωθεί, πως ο παγκοσμίου φήμης παιδοχειρουργός Marc Aaron Levitt είναι Προϊστάμενος και Ιδρυτής του τμήματος Colorectal & Pelvic Reconstruction στο Children’s National Hospital,WashingtonDc το οποίο είναι το διεθνές κέντρο αναφοράς και αντιμετώπισης των ορθοπρωκτικών παθήσεων στα παιδιά. Μέχρι σήμερα έχει φροντίσει παιδιά και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και σε 76 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 15.000 παιδιατρικές ορθοκολικές επεμβάσεις, δηλαδή τις περισσότερες επεμβάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των παθήσεων του παχύ εντέρου και του ορθού, από οποιονδήποτε άλλο χειρουργό στον κόσμο.

Επιπλέον μέσω της δημιουργίας εξειδικευμένων, ολοκληρωμένων και συνεργατικών χειρουργικών κέντρων αντιμετώπισης ορθοπρωκτικών παθήσεων σε όλο τον κόσμο, ο καθηγητής MarcAaronLevitt έχει συμβάλει όσο κανείς άλλος στην αντιμετώπιση και βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με ορθοπρωκτικές παθήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -