Στο ψηφιακό wallet η άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου και το διαβατήριο

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Και άλλες δυνατότητες προστίθενται στο ψηφιακό wallet μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο να ακολουθούν.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, προς το παρόν εκκρεμούν κάποιες νομικές διαδικασίες για το συγκεκριμένο βήμα στο ψηφιακό wallet, ενώ το τεχνικό κομμάτι πηγαίνει πολύ γρήγορα.

Σημείωσε δε, ότι το καινούργιο wallet μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και πολλές υπηρεσίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά θα διαθέτει και ηλεκτρονικές κλήσεις και πληρωμές.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί επίσης και η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις.

«Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα έκδοση του gov.gr, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε 15 μέρες.

«Πλέον με τις παραπάνω από τις 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε σε φυσικό λόγο τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή», καταλήγει.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -