Συγκεντρώσαμε τους 6 καλύτερους μπαμπάδες τηλεοπτικών σειρών

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η τηλεόραση μας έχει χαρίσει πολλούς αξέχαστους χαρακτήρες, αλλά λίγοι είναι τόσο αγαπητοί όσο οι κλασικοί τηλεοπτικοί μπαμπάδες. Αυτές οι πατρικές φιγούρες μας έχουν κάνει να γελάσουμε, να κλάψουμε και μας έχουν διδάξει σημαντικά μαθήματα ζωής.

Γράφει η Κατερίνα Ματέρη.

Με αφορμή τη χθεσινή «Γιορτή του Πατέρα» συγκετρώσαμε έξι από τους καλύτερους μπαμπάδες ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών σειρών που έθεσαν τον πήχη ψηλά για την πατρότητα στη μικρή οθόνη.

1. Danny Tanner – Full House

Ο Danny Tanner, τον οποίο υποδύεται ο Bob Saget, είναι η επιτομή του αγαπημένου, αφοσιωμένου πατέρα. Ως χήρος που μεγαλώνει τρεις κόρες με τη βοήθεια του κουνιάδου και του καλύτερού του φίλου, ο Danny αντιμετωπίζει τις πολυπλοκότητες της μονογονεϊκής πατρότητας με χιούμορ, υπομονή και τρυφερότητα. Η σχολαστικότητά του και η εμμονή του με την καθαριότητα συχνά οδηγούν σε κωμικές στιγμές, αλλά είναι η αδιάκοπη αφοσίωσή του στην ευτυχία και την ευημερία των κοριτσιών του που τον κάνει αξέχαστο τηλεοπτικό μπαμπά.

2. Philip Banks – The Fresh Prince of Bel-Air

Ο Philip Banks, τον οποίο υποδύεται ο James Avery, είναι μια ισχυρή φιγούρα τόσο στην οικογένειά του όσο και στο δικαστήριο. Ως επιτυχημένος δικηγόρος και δικαστής, ο θείος Phil προσφέρει μια ζωή προνομίων στα παιδιά του και στον ανιψιό του, Will, τον οποίο παίρνει υπό την προστασία του από μια δύσκολη γειτονιά της Φιλαδέλφειας. Η αυστηρή αλλά στοργική καθοδήγησή του βοηθά τον Will να γίνει ένας σεβαστός και υπεύθυνος νέος. Η βροντερή φωνή και η επιβλητική παρουσία του θείου Phil εξισορροπούνται από τη βαθιά του συμπόνια και την αδιάκοπη υποστήριξη προς την οικογένειά του. Διδάσκει στα παιδιά του πολύτιμα μαθήματα για την ακεραιότητα, την σκληρή δουλειά και τη σημασία του να υπερασπίζονται το σωστό.

3. Γιάννης Μπέζος – Ευτυχισμένοι Μαζί

Ο Γιάννης Μπέζος, στον ρόλο του Διονύση Μαυροτσούκαλου, είναι ένας κλασικός Έλληνας πατέρας με μεγάλη καρδιά. Ως ιδιοκτήτης μιας μπυραρίας, ο Διονύσης προσπαθεί να διαχειριστεί τη δουλειά του και να αναθρέψει τα παιδιά του με αγάπη και αυστηρότητα. Η δυναμική του προσωπικότητα, το χιούμορ και η αφοσίωσή του στην οικογένειά του τον καθιστούν έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης.

4. Jack Pearson – This Is Us

Ο Jack Pearson, τον οποίο ενσαρκώνει ο Milo Ventimiglia, είναι η καρδιά και η ψυχή του This Is Us. Η βαθιά αγάπη του για τη σύζυγό του Rebecca και τα τρία τους παιδιά, γνωστά ως οι “Big Three”, είναι εμφανής σε κάθε πτυχή της ζωής του. Η αφοσίωσή του στην οικογένειά του, η ικανότητά του να παραμένει δυνατός μέσα από τις αντιξοότητες και οι συνεχείς του προσπάθειες να είναι ο καλύτερος δυνατός πατέρας τον έχουν κάνει αγαπητό χαρακτήρα. Ο πρόωρος θάνατός του αφήνει ένα διαρκές αποτύπωμα στην οικογένειά του, αλλά τα μαθήματα και η αγάπη του συνεχίζουν να τους καθοδηγούν. Ο Jack Pearson ενσαρκώνει το ιδανικό ενός ανιδιοτελούς, αφοσιωμένου πατέρα του οποίου η κληρονομιά συνεχίζεται μέσα από τις ζωές που άγγιξε.

5. Phil Dunphy – Modern Family

Ο Phil Dunphy τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Ty Burrell, είναι γνωστός για την ενθουσιώδη προσωπικότητά του, ενσαρκώνοντας έναν τυπικό πατέρα που συχνά προσπαθεί να είναι cool και hip, αν και αδέξια. Είναι ένας μεσίτης που παθιάζεται με τη δουλειά του, εμπλουτίζοντας συχνά τη δουλειά του με το μοναδικό του χιούμορ και τη δημιουργικότητά του. Υπάρχουν αρκετοί μπαμπάδες στο “Modern Family”, αλλά ο Phil κέρδισε επάξια μια ξεχωριστή θέση. Αεικίνητος και μερικές φορές ανώριμος, ο Phil θα είναι πάντα παρών για τα παιδιά του.

6. Κώστας Στεργίου – Πάτερ Ημών

Ο Κώστας είναι πατέρας δυο κοριτσιών, της έφηβης Μαριάννας και της μικρότερης Κορίνας. Όταν η μητέρα εγκαταλείπει τo σπίτι, o Κώστας προσπαθεί vα καλύψει τηv απoυσία της. Όπως κάθε γοητευτικός και επιτυχημέvoς άνδρας που λατρεύει τις γυναίκες, ο Κώστας έχει πολλές κατακτήσεις. Μάλιστα όσο και αv επιχειρεί vα κρύψει τις περιπέτειές τoυ από τις πovηρές και παvέξυπvες κόρες τoυ, δεv τα καταφέρνει, καθώς εκείvες αντιλαμβάνονται πάvτα τη γυvαικεία παρoυσία. Και εvώ δηλώvoυv ότι καταvooύv απόλυτα τov πατέρα τoυς, στηv πραγματικότητα μηχαvoρραφoύv για τηv “εξόvτωση” κάθε εκπρoσώπoυ τoυ γυvαικείoυ φύλoυ, πoυ συvαvαστρέφεται o αρχηγός της οικογένειας.

Αυτοί οι έξι τηλεοπτικοί μπαμπάδες έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στους θεατές, ο καθένας φέρνοντας τη μοναδική του προσέγγιση στην πατρότητα.

Είτε μέσω του χιούμορ, είτε μέσω του δράματος, είτε μέσω τρυφερών στιγμών, μας έχουν δείξει τις πολλές όψεις του να είσαι ένας υπέροχος πατέρας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -