ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκροτείται η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στον Κορυδαλλό

Έως 31/10 οι δηλώσεις συμμετοχής από φορείς και δημότες

Στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης προχωρά ο Δήμος Κορυδαλλού. Με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς καλεί συλλόγους, μαζικούς φορείς της πόλης και δημότες να συμμετάσχουν στον σημαντικό αυτό θεσμό, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των εξελίξεων στην πόλη. 

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, η συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι βαρύνουσας σημασίας, αφού τα μέλη της Επιτροπής γνωμοδοτούν και διατυπώνουν απόψεις για σημαντικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, όπως το Επιχειρησιακό και Τεχνικό Πρόγραμμα, καθώς και αναπτυξιακά προγράμματα και προγράμματα δράσης του Δήμου. Επίσης, εξετάζουν και επιλύουν τοπικά προβλήματα, εισηγούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοτικού δημοψηφίσματος και διατυπώνουν απλή γνώμη επί του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Τόσο οι φορείς, όσο και οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση enimerosi@korydallos.gr, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου www.korydallos ή στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος, γραφείο 205.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένα σημαντικό θεσμοθετημένο όργανο με στόχο να σφυρηλατήσει την ενότητα στους στόχους και στη λύση των προβλημάτων ενός δήμου. Δίνει ένα βήμα στους κοινωνικούς εταίρους, στους φορείς αλλά και στους απλούς δημότες, για να μπορoύν από κοινού με τη Δημοτική Αρχή να καταγράφουν και να δρομολογούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Συγκροτείται σε δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από 10.000 χιλιάδες κατοίκους, με απόφαση του Δ.Σ. που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών.

Πρόκειται για όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες και αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως : Των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων Των επιστημονικών συλλόγων και φορέων Των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών Των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα Των ενώσεων και συλλόγων γονέων Των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων Των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών Άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών Των τοπικών συμβουλίων νέων Δημότες

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button