ΘΕΑΤΡΟΠΡΟΣΩΠΑ

Συναντήσαμε τη Χρύσα Παπαλελούδη και το Βασίλη Ζούκα στο Θέατρο ΠΚ

Η θεατρική παράσταση «Η εκδίκηση της ηλίθιας» στο Θέατρο ΠΚ είναι μια απολαυστική κωμωδία καταστάσεων με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις.

Η Στάσα είναι μια αστρολόγος πραγματική καταστροφή. Η Μίρκα, μια πελάτισσα σε κατάσταση εκτός ορίων, καθώς πιστεύει ότι η Στάσα είναι υπεύθυνη για την διαλυμένη σχέση της. Μαζί θα ανακαλύψουν ότι ο άντρας που κορόιδεψε και τις δύο είναι ο ίδιος, έτσι θα προσπαθήσουν να εκδικηθούν τον άνθρωπο που τις εξαπάτησε με τον χειρότερο τρόπο. Στον δρόμο τους θα βρεθεί ένας πιτσαδόρος – πορνοστάρ αλλά και μια αρκετά ιδιαίτερη πελάτισσα. Θα καταφέρουν οι δύο γυναίκες να βρουν το μονοπάτι της εκδίκησης… η μήπως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι όπως φαίνονται;

«Η εκδίκηση της ηλίθιας» στο Θέατρο ΠΚ

Σενάριο και σκηνοθεσία: Δημήτρης Μητρόπουλος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Πηλιχού, Ευθύμης Ζησάκης, Βασίλης Ζούκας, Κατερίνα Βλαμάκη, Χρύσα Παπαλελούδη.

Θέατρο ΠΚ
Θέατρο ΠΚ

Εμείς συναντήσαμε τους Χρύσα Παπαλελούδη και Βασίλη Ζούκα και μιλήσαμε για τους ρόλους τους, τα συστατικά μιας καλής κωμωδίας και φυσικά τους ρωτήσαμε αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στη ζωή τους όπως αυτό που πραγματεύεται το έργο!Χρύσα Παπαλελούδη - Χρύσα ΣαραντοπούλουΣυνέντευξη στη Χρύσα Σαραντοπούλου

  • «Η εκδίκηση της ηλίθιας»! Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση όπως την βιώνετε οι ίδιοι.

Χρύσα Παπαλελούδη: Πέντε εντελώς διαφορετικοί και ιδιαίτεροι χαρακτήρες μπλέκονται σε ένα σχέδιο εκδίκησης με πολλές ανατροπές.

Βασίλης Ζούκας: Η παράσταση είναι κωμωδία καταστάσεων. Εμπεριέχει όμως πολλές ανατροπές στην πορεία της ιστορίας με αποτέλεσμα να ξεφεύγει από τα στενά όρια μιας κλασικής κωμωδίας του είδους.

  • Ποιο ρόλο υποδύεται ο καθένας σας;

Χρύσα Παπαλελούδη: Υποδύομαι τη Μίρκα Καραπάνου, μια αρκετά αφελή και ευκολόπιστη θα έλεγα, κοπέλα που αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα που την εξαπάτησε.

Βασίλης Ζούκας: Υποδύομαι τον Δημήτρη Νικολάου. Είναι ο «κακός» της ιστορίας για τον οποίο στήνεται όλο το κόλπο της εκδίκησης.

  • Πείτε μας κάτι για την πλοκή που να διεγείρει την περιέργεια του κόσμου…

Χρύσα Παπαλελούδη: Πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.. Κάποιοι μπορεί να κρύβουν μυστικά με αποτέλεσμα, ακόμα και ένα καλοστημένο σχέδιο εκδίκησης, να πάει πολύ στραβά.

Βασίλης Ζούκας: Για την πλοκή δεν μπορώ να πω πολλά γιατί έχει πολλές ανατροπές και δεν θα ήθελα να αποκαλύψω κάτι. Θα πω πάντως ότι όλοι μας κάποια φορά έχουμε εξαπατηθεί και έχουμε σκεφτεί ότι θα θέλαμε να πάρουμε εκδίκηση. Καμιά φορά όμως δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

  • Έχετε ξανασυνεργαστεί οι δύο σας, πάλι σε έργο του Δημήτρου Μητρόπουλου, πέρσι στη μαύρη κωμωδία “Τρεις… Χειρότερα”. Πώς είναι να δουλεύετε μαζί;

Χρύσα Παπαλελούδη: Με τον Βασίλη γελάμε απίστευτα στην καθημερινότητά μας, καθώς μετά την πρώτη συνεργασία μας, κάνουμε πολύ παρέα και εκτός δουλειάς. Το ίδιο ακριβώς κλίμα επικρατεί και στις πρόβες. Θέλαμε πάρα πολύ να ξανασυνεργαστούμε!

Βασίλης Ζούκας: Τέλεια. Στο «Τρεις Χειρότερα» δεν είχαμε σκηνές μαζί, φέτος όμως, παίζουμε το ζευγάρι και είναι πολύ αστείο για εμάς καθώς είμαστε πολύ καλοί φίλοι.

  • Ποια είναι τα συστατικά μιας καλής κωμωδίας;

Χρύσα Παπαλελούδη: Για μένα το πνευματώδες χιούμορ και οι καλές ερμηνείες. Πρέπει το γέλιο να βγαίνει αβίαστα.

Βασίλης Ζούκας: Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι και συνδυασμοί για μια καλή κωμωδία. Ο καθένας μας άλλωστε γελάει με διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα πάντως όταν βλέπουμε αληθινούς χαρακτήρες και αστείες καταστάσεις που αναγνωρίζουμε γελάμε πιο εύκολα. 

  • Σας έχει συμβεί κάποια παρόμοια κατάσταση, όπως αυτή που πραγματεύεται η παράσταση;

Χρύσα Παπαλελούδη: Νομίζω αρκετοί από εμάς έχουμε εξαπατηθεί, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Το θέμα είναι να μην αναλωθείς στο «γιατί σε μένα». Δε μπορείς σίγουρα να το προβλέψεις πριν σου συμβεί, μπορείς όμως να μάθεις να το ξεπερνάς.

Βασίλης Ζούκας: Σε εμένα όχι. Δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και ελπίζω και να μην μου συμβεί. Ας το ζήσω μόνο στις παραστάσεις! 

  • Το μονοπάτι της εκδίκησης, πιστεύετε, οδηγεί στη λύτρωση αυτόν που εξαπατάται στον έρωτα;

Χρύσα Παπαλελούδη: Η αναζήτηση της εκδίκησης συντηρεί τα αρνητικά συναισθήματα, συντηρεί την πληγή. Δε σου απαλύνει τον πόνο. Μεγαλώνοντας έμαθα να συγκεντρώνω την ενέργεια και τις σκέψεις μου σε τρόπους που θα με απομακρύνουν από μια τέτοια κακή κατάσταση και όχι σ´αυτούς που πολλαπλασιάζουν το κακό.

Βασίλης ΖούκαςΝομίζω πως όχι. Προσωπικά είμαι υπέρ της συγχώρεσης και ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του. Άλλωστε δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή κι από εκεί που σε μια κατάσταση ήσουν θύμα σε μια άλλη να βρεθείς θύτης. 

Θέατρο ΠΚΘέατρο ΠΚ


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button