Σύστημα SeaBin στο αλιευτικό καταφύγιο Καταπόλων Αμοργού

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με το σύστημα καθαρισμού επιφανείας υδάτων SeaBin εξασφαλίζεται ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου στο Ξυλοκερατίδι Καταπόλων Αμοργού.

Το SeaBin είναι δωρεά του CycladesPreservation Fund που έγινε αποδεκτή από το Δήμο Αμοργού και το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού και συμβάλλει με τον ιδανικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το SEABIN είναι ένα βραβευμένο σύστημα αυστραλιανής επινόησης και παραγωγής που λειτουργεί αυτόματα 24 ώρες το 24ωρο εφόσον υπάρχει επίβλεψη και τακτικό άδειασμα των επιφανειακών θαλασσίων απορριμμάτων που συγκεντρώνει έως 20 κιλά ημερησίως.

Ετησίως και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τα θαλάσσια ρεύματα που κατευθύνουν τα επιπλέοντα θαλάσσια απορρίμματα, ένα σύστημα SEABIN δύναται να συλλέξει περίπου 90.000 πλαστικές σακούλες, 50.000 πλαστικά μπουκαλάκια νερού, περισσότερα από 110.000 κομμάτια μικροπλαστικού και μικροϊνών, καθώς επίσης και έλαια πετρελαίου και απορρυπαντικών που χρησιμοποιούν τα σκάφη, αλλά και χιλιάδες αποτσίγαρα.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Η θάλασσα είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να διατηρούμε καθαρό και να προστατεύουμε το πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο του νησιού μας. Ευχαριστώ την κα Άννυ Μητροπούλου, Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund για τη συνεργασία και τη δωρεά του πρωτοποριακού SeaBin που τοποθετήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Καταπόλων, ένα έργο για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι. Η καθημερινή μάχη για την Αμοργό που αξίζουμε συνεχίζεται»

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -