Τα καλύτερα food & drink pairings για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς είναι η τέλεια ευκαιρία να απολαύσετε εκλεπτυσμένα πιάτα και προσεγμένα ποτά με τους αγαπημένους σας.

Ένα καλό pairing φαγητού και ποτού μπορεί να αναδείξει τις γεύσεις και να απογειώσει τη βραδιά σας.

Γράφει η Κατερίνα Ματέρη.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να δημιουργήσετε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

1. Σαμπάνια με ορεκτικά θαλασσινών

Η σαμπάνια είναι η απόλυτη επιλογή για να ξεκινήσει η βραδιά. Τα λεπτά της αρώματα ταιριάζουν ιδανικά με ελαφριά ορεκτικά, όπως στρείδια, καβούρια ή ένα tartare σολομού. Οι φυσαλίδες καθαρίζουν τον ουρανίσκο, επιτρέποντας στις γεύσεις να λάμψουν.

2. Λευκό κρασί με τυριά και φρούτα

Ένα ξηρό Sauvignon Blanc ή ένα Chardonnay συνδυάζεται εξαιρετικά με μια ποικιλία μαλακών τυριών, όπως brie και camembert, συνοδευμένα από φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα σύκα. Αυτή η αρμονία γλυκύτητας και οξύτητας είναι ιδανική για το ξεκίνημα του δείπνου.

3. Κόκκινο κρασί με κόκκινα κρέατα

Για το κύριο πιάτο, αν επιλέξετε ένα ζουμερό φιλέτο ή αρνί, το Merlot ή το Cabernet Sauvignon είναι ιδανικά. Η πληθωρική γεύση του κρασιού συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια αρώματα του κρέατος, δημιουργώντας μια ισορροπημένη εμπειρία.

4. Ροζέ κρασί με πουλερικά

Το ροζέ κρασί είναι μια εξαιρετική επιλογή για ελαφριά πιάτα με κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Το Grenache Rosé ή το Pinot Grigio Rosé προσφέρουν φρουτώδεις νότες που ταιριάζουν υπέροχα με λευκά κρέατα και κρεμώδεις σάλτσες.

5. Μπύρα με έντονα ορεκτικά

Αν προτιμάτε μια πιο casual προσέγγιση, μια craft μπύρα με έντονες γεύσεις, όπως IPA ή Porter, συνδυάζεται τέλεια με μεζέδες, όπως λουκάνικα, καπνιστά κρέατα ή πικάντικα nachos.

6. Κοκτέιλ με αλμυρά σνακ

Τα χειμωνιάτικα κοκτέιλ, όπως ένα Negroni ή ένα Old Fashioned, συνδυάζονται υπέροχα με αλμυρά σνακ, όπως ελιές, ξηρούς καρπούς ή πατάτες τηγανητές με γεύσεις τρούφας. Αυτή η επιλογή προσφέρει μια κομψή, yet fun, πινελιά.

7. Γλυκό κρασί με επιδόρπια

Ένα λευκό γλυκό κρασί, όπως ένα Moscato d’Asti ή ένα Sauternes, συμπληρώνει τέλεια γλυκά επιδόρπια, όπως μους σοκολάτας, τιραμισού ή φρουτώδη γλυκά. Ο συνδυασμός ενισχύει τη γλυκύτητα χωρίς να υπερβάλλει.

8. Λικέρ με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Μετά το δείπνο, ένα λικέρ, όπως Baileys ή Grand Marnier, ταιριάζει ιδανικά με σοκολατάκια, μακαρόν ή ξηρούς καρπούς. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για να κλείσετε τη βραδιά με μια νότα πολυτέλειας.

Η επιλογή του κατάλληλου pairing φαγητού και ποτού όχι μόνο εντυπωσιάζει τους καλεσμένους σας αλλά και αναδεικνύει τη μαγεία της Πρωτοχρονιάς.

Δώστε έμφαση στις λεπτομέρειες, πειραματιστείτε με τις γεύσεις και καλωσορίστε το νέο έτος με στιλ και απόλαυση!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -