ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Τα καραβάκια της Αγάπης» δένουν… στη Χίο για φιλανθρωπικό σκοπό!

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της  Έκθεσης  Δημιουργικής  Τέχνης «Τα καραβάκια της Αγάπης» στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου.

Η έκθεση αποτελείται από τις δημιουργικές και πρωτότυπες καλλιτεχνικές κατασκευές  καραβιών σε μικρογραφίες που φιλοτέχνησαν με μεγάλη αγάπη και φαντασία  οι μαθητές  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, ιδιώτες κ.α. την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο χαρακτήρας της έκθεσης θα είναι διαδραστικός με την εμπλοκή του κοινού σε ψηφοφορία από την οποία θα αναδειχθούν τα τρία καραβάκια που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο απώτερος σκοπός είναι  φιλανθρωπικός καθώς τα καραβάκια θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα από την δημοπρασία των εκθεμάτων  θα διατεθούν στο Γηροκομείο Χίου.

Τα καραβάκια της Αγάπης

Τα εκθέματα θα παραμείνουν στο χώρο της Πινακοθήκης για όλο το μήνα Φεβρουάριο, ενώ  ομαδικές (εκπαιδευτικές ) επισκέψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν τις  πρωινές ώρες καθημερινά από τις 9:00 μέχρι τις 14:30 και τα απογεύματα ( μόνο Τρίτη και Παρασκευή) και  κατόπιν συνεννόησης με τον χώρο Έκθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα καραβάκια της αγάπης αποτελούν μία από τις σημαντικότερες και πιο συμβολικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων. Είναι ένα νέο χριστουγεννιάτικο έθιμο που σχεδίασε ο Δήμος το 2019 την περίοδο των εορτών προς αντικατάσταση του παλαιότερου με τα καλικατζαράκια.

Για το λόγο αυτό προσκάλεσαν τοπικούς Συλλόγους καθώς και Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προσέλθουν στο Δημαρχείο για να παραλάβουν τα καραβάκια και να τα διακοσμήσουν με ζωγραφιές, σχέδια, στολίδια και όπως ο καθένας επιθυμεί.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, καθώς και η προσέγγιση της ναυτικής μας παράδοσης από τη νέα γενιά.

Η νέα Δημοτική Αρχή εύχεται τα καραβάκια της αγάπης να φέρουν αγάπη, ελπίδα, ευτυχία και υγεία το νέο έτος!


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button