ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Tα ΚΕΠΑ ξανά στην υπηρεσία του πολίτη υπό εξαιρετικές συνθήκες λειτουργίας!

Από την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ βρέθηκαν και πάλι στην υπηρεσία του πολίτη.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθεί προτεραιότητα στην άμεση εξυπηρέτηση  των πρωτοεισακτέων περιπτώσεων,  καθώς αφορούν συμπολίτες μας που δεν είχαν πρόσβαση σε κάποια από τα επιδόματα, βοηθήματα και πάσης φύσεως παροχές που συνδέονται με τη διάγνωση της αναπηρίας.

Ρεπορτάζ

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ με τις οδηγίες του αρμόδιου υποδιοικητή Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου επεξεργάστηκαν το σχεδιασμό της οργάνωσης και της λειτουργίας των ΚΕΠΑ ξεκινώντας από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας και με τις υπόλοιπες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας και ολοκληρώνοντας με τη Νησιωτική Ελλάδα όταν αρθούν και τα σχετικά μέτρα στις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με αυτόν τον σχεδιασμό θα έχουν εξεταστεί στο σύνολο τους και τα 7.981 πρωτοείσακτα περιστατικά  μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ήδη την πρώτη ημέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξετάστηκαν συνολικά 352 περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ είχαν προκαθορισμένη ακριβή ώρα εξέτασης, για την οποία ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και με sms από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αναμονή και οποιοσδήποτε συνωστισμός.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπήρχαν εξαιρετικές συνθήκες που υπερκάλυπταν τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα για την αντιμετώπιση του Κωρονοϊού, με καθολική συμμετοχή του προβλεπόμενου Υγειονομικού και Διοικητικού Προσωπικού.

Στο κτήριο της Αθήνας έγινε ένα μικρό θαύμα το οποίο βέβαια μόνο σύμπτωση δεν ήταν. Απ΄ ότι πληροφορηθήκαμε ο κ. Τσαγκαρόπουλος το επισκέφθηκε ήδη από την περίοδο της καραντίνας και αφού κατέγραψε τις σοβαρές ελλείψεις συντόνισε και παρακολούθησε από κοντά την υπερπροσπάθεια που έγινε από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ώστε να τις αποκαταστήσουν αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Σε ένα κτίριο που οι γιατροί παραπονούνταν για την αδυναμία ανανέωσης του αέρα αποκαταστάθηκε μετά από χρόνια η πλήρης λειτουργία του κλιματισμού και των αεραγωγών, επισκευάστηκαν τα παράθυρα, έγινε πλήρης αντικατάσταση των ειδών υγιεινής, τοποθετήθηκαν με ειδικό πλάνο τα καθίσματα στο χώρο αναμονής για να τηρούνται οι αποστάσεις και στην είσοδο, ενώ παράλληλα με άμεσες ενέργειες επετεύχθη απόλυτη επάρκεια σε όλα τα αναγκαία υλικά (Μάσκες, Γάντια, Απολυμαντικά, υλικό εξεταστηρίων) για τη λειτουργία των επιτροπών σε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, αφού εντοπίστηκαν οι σχετικές ανάγκες, διατέθηκε από άλλες μονάδες το αναγκαίο προσωπικό για τη φύλαξη, την καθαριότητα και την υποδοχή.

Σε αρκετές περιπτώσεις το προσωπικό του ΕΦΚΑ, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με μάσκες και γάντια συνόδευε τους εξεταζόμενους (που επίσης φορούσαν μάσκα, την οποία όσοι δεν είχαν παραλάμβαναν στην είσοδο) μέχρι τα εξεταστήρια.

Από την επικοινωνία που είχαμε τόσο με την αρμόδια υπηρεσία, με τους γιατρούς που συμμετείχαν στις επιτροπές της πρώτης ημέρας αλλά και με τους ασφαλισμένους που εξετάστηκαν προκύπτει ότι όλοι εντυπωσιάστηκαν καθώς τα πάντα λειτούργησαν τέλεια και σαν καλολαδωμένη μηχανή.

Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος

Τα συγχαρητήρια στον Υποδιοικητή, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, στους υπηρεσιακούς παράγοντες και σε όσους συντέλεσαν σε αυτό το μικρό «θαύμα» έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν ακούγονται από εκείνους για λογαριασμό των οποίων λειτουργούν τα ΚΕΠΑ, που είναι οι ίδιοι οι εξεταζόμενοι στον δικό τους χώρο κοινωνικής δικτύωσης (Συνήγορος των ΑΜΕΑ).

ΚΕΠΑΚΕΠΑ

Είμαστε σίγουροι ότι όχι μόνο δεν θα επαναπαυτούν, αλλά θα συνεχίσουν τη σκληρή δουλεία  και τις υψηλές επιδόσεις μέχρι να τελειώσει και η εξέταση του τελευταίου περιστατικού.

Οι υγειονομικές επιτροπές θα εξετάζουν από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις  8:00 έως τις  16:30 περιστατικά για τα οποία θα υπάρχει προηγούμενη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων με τηλεφωνική κλήση ή sms στα οποία θα ενημερώνονται για την ακριβή ώρα εξέτασης τους.

Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται το νωρίτερο ένα πεντάλεπτο πριν το προκαθορισμένο ραντεβού

 

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

 


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button