Τα μοναδικά σχόλια ενός δασκάλου σε γραπτά ορθογραφίας μαθητών

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Μάριος Μάζαρης είναι ένας από τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζει τη διδασκαλία ως καθήκον απέναντι στη νέα γενιά και όχι σαν επάγγελμα. Αυτό φαίνεται κι από τα σχόλια που κάνει διορθώνοντας τα γραπτά της ορθογραφίας των μαθητών του.

Ο κος Μάζαρης, που είναι δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι, ζήτησε από τους μαθητές του να προσθέσουν μία λέξη ενθάρρυνσης για την προσπάθειά τους, στο τέλος της άσκησης. Τα παιδιά όντως ανταποκρίθηκαν και όλα έγραψαν κάτι θετικό. Στη συνέχεια, ανέλαβε ο ίδιος και έγραψε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα επιβράβευσης, στο σχόλιο κάθε μαθητή.

Στην ανάρτηση του γράφει χαρακτηριστικά:

«Εμείς επενδύουμε στο Μπράβο μου! Κάθε παιδί γράφει μια καλή κουβέντα για τον εαυτό του, μια λέξη ενθαρρυντική, ενώ κρατάμε και χειροκροτήματα για μας, που τα προσφέρουμε όποια στιγμή στη μέρα νιώσουμε πολύ ότι το θέλουμε. Γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι, και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας, όχι γιατί το χρωστάμε σε κάποιον ή μας υποχρεώνει κανείς, αλλά για μας.

Όσο είχα μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου σκεφτόμουν ότι η αγάπη είναι η λέξη που σπάνια ένα παιδί θα γράψει λάθος. γιατί ακόμα κι αν δεν τη νιώθει , δεν την έχει στον βαθμό που θα ήθελε ή την έχει και τη μοιράζεται, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν τη λαχταρά.

Τα μικρά παιδιά ευτυχώς το δείχνουν, οι μεγάλοι στερούνται από αυτήν που παίρνουν και κυρίως αυτή που δίνουν. Μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς, αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι κι ύστερα θα μπορέσετε και τους άλλους».

Τον Φεβρουάριο ο κος Μάζαρης είχε στολίσει τη σχολική τάξη με λαμπιόνια για να υποδεχθεί τους μαθητές του μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης. Η κίνησή του έγινε viral κι έκανε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να του τηλεφωνήσει για να τον συγχαρεί.

Δείτε μερικά από τα σχόλια που έγραψε στους μαθητές του:

σχόλια δάσκαλος

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -