ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα νιάτα εκείνα που… αντιστέκονται στον Big Brother της… κλειδαρότρυπας

Άρθρο της Χρύσας Σαραντοπούλου

Βλέπω όλη εκείνη τη “σκόνη που σηκώθηκε” από τις αντιδράσεις για το Big Brother. Μου δίνει χαρά! Ο κόσμος αντιστέκεται σε αθλιότητες τελικά!

Πολλοί νέοι δημιούργησαν ντόρο στα social media κατά του τηλεπαιχνιδιού και όλων των χυδαίων σχολίων που ακούστηκαν σε αυτό.

Πολλοί ηλικιωμένοι αναρωτήθηκαν αν αυτή την εμετική κουλτούρα την καλλιέργησαν εκείνοι χρόνια πριν.

Πολλοί άνδρες ύψωσαν ανάστημα και κατακεραύνωσαν τον νταή παίκτη που μίλησε για.. βιασμό.

Ακόμη και όλος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το γεγονός αυτό.

Κάθε τι το οποίο προωθεί κουλτούρα χυδαίου σεξισμού είναι απαράδεκτο και απερίφραστα καταδικαστέο. Πολύ περισσότερο όταν αυτό έχει ευρεία δημοσιότητα μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές με εκατομμύρια αποδέκτες. Αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι χυδαιότητες που ακούστηκαν η Κυβέρνηση επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επικοινώνησε με το ΕΣΡ επισημαίνοντας πως το περιεχόμενο του σχετικού διαλόγου ήταν όχι μόνο χυδαία σεξιστικό, αλλά παρέπεμπε ακόμη και σε εγκληματική πράξη.

Αλλά και το τηλεοπτικό κανάλι αντέδρασε άμεσα.

Και ο Big Brother αντέδρασε.. και είπε ότι αυτές οι κουβέντες δεν λέγονται ούτε για πλάκα και απέβαλε τον παίκτη από το παιχνίδι.

Υπάρχει ελπίδα τελικά;

Η κοινωνία μας βιώνει πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά οι αξίες μας παραμένουν υψηλές. Η ελπίδα φωλιάζει στους νέους. Όταν αυτοί αντιστέκονται στην “κλειδαρότρυπα”, στον Big Brother, στην ριάλιτυ τηλεόραση, τότε υπάρχει ελπίδα!

Αρκεί αυτό να μην είναι απλά μια σκόνη που σηκώθηκε για να προκαλέσει εντυπώσεις. Να μην είναι κοινώς… υποκρισία. Το πρόβλημά μας είναι ότι τέτοιες νοοτροπίες, στάσεις κι επικίνδυνα ρατσιστικά στερεότυπα υπάρχουν στην κοινωνία, αναπαράγονται. Κι αυτό είναι που πρέπει να σταματήσει.

Τα νιάτα, τα νιάτα, εκεί είναι η ελπίδα!

Τα χάρηκα κι εγώ τα νιάτα, όπως κι ο Δήμαρχος στις ακριτικές Οινούσσες που τα καμάρωσε να συζητούν στο ταβερνάκι στο λιμάνι, για μπάρκα και ταξίδια αυτών που μένουνε και περιμένουνε κι αυτών που φεύγουνε. Χαμόγελα, προβληματισμούς, ζωντάνια και αισιοδοξία, ήθος και ωριμότητα, με φόντο τα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα.

Έγραψε ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb:

«Τα χάρηκα χθες το βράδυ τα νιάτα, που κάθονταν στα γύρω τραπέζια, στο Παλιό Τελωνείο!

Δόκιμοι καπετάνιοι, σπουδαστές της ΑΕΝ στο τελευταίο/α εξάμηνα, άνδρες φερέλπιδες, παιδιά με χαμόγελα, παρέες με φωτεινά πρόσωπα, με τ’ αστεία τους, τις “μοντέρνες” πλάκες τους, τους προβληματισμούς για τα σωστικά, το μπάρκο κ.α.

Οι ελπίδες της ναυτικής μας κληρονομιάς!

Τυχερός, που αποτύπωσαν τα μάτια μου αυτήν την εικόνα αισιοδοξίας! Αξίζουν όλες οι θυσίες κι οι αγώνες γι’ αυτά τα παιδιά! Και θα τους δώσουμε μαζί τους!

Την ίδια ώρα: 2 εκατ. τηλεθεατές ξόδευαν χρόνο και χρήματα, στέλνοντας μηνύματα σε μια τηλε-επεξεργασία, που εξαθλιώνει νέους ανθρώπους και καταρρακώνει το αμφίβολο μέλλον τους!

Δύο εικόνες της ίδιας ημέρας, που θα έπρεπε να προβληματίσουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο!»


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button