Τα πέντε εμβληματικά έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Εμβληματικά έργα, κτήρια, ολόκληρα συγκροτήματα αλλά και γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη, σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε στις 20/07/2019 ο Πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Γίνονται Πάρκο πρασίνου οι φυλακές Κορυδαλλού που κατεδαφίζονται. Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας δημιουργείται στο Κερατσίνι. Πρότυπο εκθεσιακό πάρκο στη ΔΕΘ. Ανοίγει το Τατόι για τους πολίτες. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα:

1. Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση τους δημιουργείται πάρκο και πολυχώρος πολιτισμού

Οι φυλακές θα μεταφερθούν εκτός αστικού ιστού, οι σημερινές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο πάρκο στο οποίο θα περιλαμβάνονται χώροι άθλησης αλλά και καλλιτεχνικής δημιουργίας. «Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασαίνουν», δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

2. Διεθνές κέντρο καινοτομίας στη Δραπετσώνα

Ο χώρος των παλαιών Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, έκτασης 204 στρεμμάτων, θα μετατραπεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σε μητροπολιτικό πάρκο που θα φιλοξενεί αθλητικές αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις και στο ίδιο σημείο ιδρύεται Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας σε συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας του εξωτερικού. «Στον χώρο των παλαιών Λιπασμάτων ανθίζουν πλέον ο πολιτισμός και η τεχνολογική πρόοδος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

3. Αναβαθμίζεται ο χώρος της ΔΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα σύγχρονο και διαδραστικό πάρκο πρασίνου που θα δώσει στην έκθεση την αίγλη που της αξίζει για τους ξένους επισκέπτες και την εμπορική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Αναβαθμίζεται ο χώρος της ΔΕΘ

4. Συνολική ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόϊ

Ένα μέρος που πολύ κόσμος αγαπά για μια σύντομη απόδραση και έναν περίπατο, ωστόσο έως σήμερα το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ παραμένει αναξιοποίητο. Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πλήρη ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόι το οποίο θα ανοίξει για τους πολίτες. Θα δημιουργηθεί μικρή ξενοδοχειακή μονάδα, ειδικό μουσείο, ενώ θα λειτουργήσει παράλληλα πρότυπη αγροδιατροφική μονάδα για προϊόντα «ειδικής ετικέτας». Όσον αφορά δε τους κήπους αυτοί θα αξιοποιηθούν και θα αποκτήσουν διαδρομές περιπάτου, ώστε ο χώρος να αναζωογονηθεί και να καταστεί επιτέλους φιλόξενος για το κοινό.

Συνολική ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος στο Τατόϊ

5. Ενοποιείται το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση και ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα έργο που όπως υποστήριξε θα αναγεννήσει κυριολεκτικά τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια. «H Αθήνα αποκτά έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα δεν εξήγγειλε απλώς το έργο, αλλά έδειξε ότι οι διαδικασίες βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ευχαριστώντας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που θα χρηματοδοτήσει τις πρώτες μελέτες της ενοποίησης.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το πρόγραμμα που αφορά στην αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, έκανε την εξής δήλωση: «Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αποτελούν ΜΑΖΙ ένα υπερτοπικό πολιτιστικό πόλο. Συλλειτουργούν απολύτως. Το Ε.Μ.Π. και η Αρχιτεκτονική Σχολή παραμένουν στους χώρους τους. Επιθυμούμε η Αρχιτεκτονική Σχολή να παραμείνει στο κέντρο της Αθήνας, καθώς παράγει η ίδια υψηλής ποιότητας και δυναμικής πολιτισμό. Επενδύουμε στις συνέργειες, που μπορούν να αναπτύσσουν οι δύο φορείς. Το Ε.Α.Μ. επεκτείνεται υπογείως, εξασφαλίζοντας τον αναγκαίο χώρο για την σωστή έκθεση των Συλλογών του που το καθιστούν διεθνώς μοναδικό. Διασυνδέεται υπογείως με το Ακροπόλ και αξιοποιεί τις υποδομές του, το οποίο θα λειτουργήσει, όπως είχε προβλεφθεί από το 2014, ως πολιτιστική θερμοκοιτίδα σύγχρονης δημιουργίας. Οι πόροι για τις μελέτες, όπως ανέφερε ο κ. Πρωθυπουργός, έχουν εξασφαλιστεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Αυτά τα εμβληματικά έργα, αυτές οι πέντε «κύριες», όπως τις χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, «παρεμβάσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες, ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας». Όπως υπογράμμισε, «αυτά τα εμβληματικά έργα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια κατοίκους, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα και της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης».[/box]

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -