Τα ξενοδοχεία της Αττικής φιλοξένησαν πυρόπληκτους

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των ξενοδοχείων της Αττικής για τη φιλοξενία πυρόπληκτων πολιτών.

Το κάλεσμα είχε απευθύνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΞΕΕ), για την παροχή δωρεάν φιλοξενίας σε πυρόπληκτους πολίτες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη.

To ΞΕΕ σε ανακοίνωση του ευχαριστεί τα ξενοδοχεία – μέλη του στην Αττική, των οποίων η προσφορά δωματίων αποδείχθηκε τριπλάσια των καταγεγραμμένων αναγκών.

Επιπλέον, το ΞΕΕ ανακοινώνει πως μετά από σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, θα αναλάβει να καλύψει το κόστος φιλοξενίας, όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που έχει προσφέρει κάθε ξενοδοχείο και μέχρι να υποδειχθεί στους πυρόπληκτους πολίτες, από την πλευρά της Πολιτείας, μια μονιμότερη λύση.

Για το θέμα της φιλοξενίας των πυρόπληκτων της Πεντέλης, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Σε σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός σημειώνει:

Είμαστε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή της ευθύνης και της προσφοράς προς την κοινωνία. Η μεγάλη ανταπόκριση των συναδέλφων επιβεβαιώνει τις αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης που υπηρετεί διαχρονικά και με συνέπεια ο ξενοδοχειακός κλάδος. Η προσφορά αυτή ολοκληρώνεται και με τη σημερινή απόφαση του ΞΕΕ, δίνοντας έτσι την άμεση απάντηση ανακούφισης προς τους πληγέντες συμπολίτες μας και το χρόνο που είναι απαραίτητος στην Πολιτεία για να σχεδιάσει μονιμότερες λύσεις. Στα δύσκολα, πρέπει όλοι να «είμαστε ένα».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -