Ταλιατέλες με κρέμα γάλακτος και απάκι Κρήτης. Ένα πιάτο εύκολο και λαχταριστό που ετοιμάζεται σε μόλις 20 λεπτά!
Γράφει η Αντωνία Μαρκάκη
Οι ταλιατέλες με απάκι είναι ένα φαγητό που θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος ως μια παραλλαγή της αγαπημένης πολλών καρμπονάρας. Το ιδιαίτερο όμως προϊόν αυτής της συνταγής είναι το απάκι. Ένα καπνιστό αλλαντικό ελληνικής προελεύσεως και εξαιρετικής γεύσης.
Προκαλώ λοιπόν όλους τους μακαρονάδες να φτιάξουν αυτό το ονειρεμένο φαγητό και υπόσχομαι πως δεν θα μείνει κανένας παραπονεμένος.
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. απάκι Κρήτης
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 5 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα ή gouda
- 4 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγη σκόνη σκόρδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το απάκι Κρήτης σε μικρά κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με αλάτι πιπέρι και την σκόνη σκόρδου.
- Μόλις ροδοκοκκινίσει το απάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά το μείγμα να σιγοβράσει
- Ταυτόχρονα βράζουμε τις ταλιατέλες σε αρκετό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις τις σουρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Μόλις το μείγμα της σάλτσας δέσει προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
- Τα ζυμαρικά σερβίρονται ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα μαϊντανό για άρωμα και χρώμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
