ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Τετράχρονη ανακάλυψε απολιθωμένο αποτύπωμα δεινοσαύρου 200 εκατ. ετών

Ένα τετράχρονο κορίτσι ανακάλυψε ένα απολιθωμένο αποτύπωμα δεινοσαύρου το οποίο χρονολογείται πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια.

Η Λίλι από το Μπάρι της Ουαλίας βρήκε ένα εντυπωσιακό απολιθωμένο αποτύπωμα 200 εκατομμυρίων ετών τον Ιανουάριο, το οποίο εκτίθεται τώρα στο Εθνικό Μουσείο του Κάρντιφ.

Οι επιμελητές δήλωσαν ότι ήταν «το καλύτερο δείγμα που βρέθηκε ποτέ» σε μια παραλία.

Η Λίλι, της οποίας ο αγαπημένος δεινόσαυρος είναι το T-rex, φώναξε «Μπαμπά, κοίτα αυτό!» όταν βρήκε το απολίθωμα σε μια βόλτα με την οικογένειά της. Το απολίθωμα είναι ένας τύπος αποτυπώματος που ανήκει σε έναν άγνωστο φυτοφάγο δεινόσαυρο από την Τριαδική περίοδο.

Η επιμελήτρια της παλαιοντολογίας του μουσείου, Cindy Howells, είπε ότι το απολίθωμα ήταν «ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα του τύπου του και θα βοηθήσει πραγματικά τους παλαιοντολόγους να αποκτήσουν μια καλύτερη ιδέα για αυτούς τους πρώιμους δεινόσαυρους και για τον τρόπο που περπατούσαν».Η μητέρα της Λίλι, Σάλι είπε ότι όλη η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη, όταν ανακάλυψε ότι πρόκειται για ένα ίχνος δεινοσαύρων.

Η Christina Byrne, ανώτερη υπεύθυνη περιβαλλοντικής αξιολόγησης για τους φυσικούς πόρους στην Ουαλία δήλωσε πως «Το αποτύπωμα του δεινοσαύρου είναι ένα θεαματικό εύρημα και χαιρόμαστε που θα συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε την προσεκτική αφαίρεσή του, έτσι ώστε να μπορεί να διατηρηθεί ως επιστημονικός και εκπαιδευτικός πόρος για να απολαύσουν οι μελλοντικές γενιές».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button