The Challenge: Η πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η ταινία «The Challenge» θα αποτελέσει την πρώτη ταινία που γυρίζεται στο διάστημα σε συνεργασία με την Κρατική Υπηρεσία Διαστήματος της Ρωσίας.

Η παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου προσπαθεί να βρίσκει νέες ιδέες ώστε να κερδίσει όλο και περισσότερους θεατές σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτές είναι και εκείνη που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και αφορά την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα και πιο συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό. Η ηθοποιός Γιούλα Πέρεσιλντ ταξίδεψε μαζί με τον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο για να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα του «The Challenge», συνοδευόμενοι από τον βετεράνο κοσμοναύτη Άντον Σκαλπέροβ.

Το να μείνει κανείς για κάποιο καιρό στο διάστημα δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, γι΄αυτό τον λόγο οι εμπλεκόμενοι πέρασαν από εκπαίδευση ώστε να μάθουν τις συνθήκες που επικρατούν εκτός της γήινης ατμόσφαιρας. Το «Κέντρο Γιούρι Γκαγκάριν για την Εκπαίδευση Κοσμοναυτών» ήταν το μέρος εκπαίδευσης του μικρού κινηματογραφικού πληρώματος το οποίο θα παραμείνει για 12 μέρες στο διάστημα με σκοπό να ολοκληρώσει τα γυρίσματα.Αν δεν υπάρχει ο όρος διαστημικό δράμα, τότε η ταινία «The Challenge» θα είναι η πρώτη του είδους. Μια Ρωσίδα γιατρός αναλαμβάνει την αποστολή επιστροφής ενός κοσμοναύτη στη γη, μιας και αυτός δεν είναι σε θέση να επιστρέψει χωρίς βοήθεια. Η ταινία γίνεται σε συνεργασία με την κρατική υπηρεσία Rosocosmos που εδρεύει στην Μόσχα και το κανάλι Channel One.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι η ηθοποιός Γιούλα Πέρεσιλντ. Είναι γνωστή για τη συμμετοχή της σε ρώσικες παραγωγές, όπως The Battle of Sevastopol (2015) και The Edge (2010). Όταν ρωτήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας στο διάστημα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Αισθάνομαι πως όλα αυτά είναι ένα όνειρο και σε λίγο θα ξυπνήσω. Είναι απίστευτο πως όλο αυτό έγινε μία πραγματικότητα».

Η ιστορία της πρώτης ταινίας εκτός της γήινης στρατόσφαιρας κρατάει από παλαιότερα και συγκεκριμένα από όταν ο Τομ Κρουζ ήθελε να γυρίσει μία δουλειά σε συνεργασία με τη SpaceX του Έλον Μασκ. Το πρόγραμμα ήθελε τον διάσημο ηθοποιό να φτάνει στον ISS τον Οκτώβριο όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο CEO του Channel One, Κονσταντίν Ερνστ, ρωτήθηκε σχετικά με την κόντρα ανάμεσα σε Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την κατάκτηση του διαστήματος, λέγοντας πως «ο κινηματογράφος δεν είναι κάποιο είδους σπορ». Μέχρι στιγμής ο Κρουζ κατάφερε να μιλήσει με το πλήρωμα του Inspiration 4, την πρώτη διαστημική πτήση αποτελούμενη αποκλειστικά από πολίτες. Μένει να φανεί αν μπορέσει και ο ίδιος να βρεθεί εκτός των ορίων του πλανήτη γη στο άμεσο μέλλον.

Το πλήρωμα των Πέρεσιλντ και Σιπένκο αναμένεται να προσεδαφιστεί στις 16 Οκτωβρίου στο Καζακστάν, μαζί με τον κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -