Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν 19 αναπηρικά αμαξίδια σε νοσοκομεία και φορείς της πόλης

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Δεκαεννέα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αποκτήθηκαν μέσω της συλλογής καπακιών πλαστικών μπουκαλιών, παραδόθηκαν από τον δήμο Θεσσαλονίκης σε οκτώ νοσοκομεία και τρεις φορείς της πόλης.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία των αντιδημάρχων Ιωάννας Κοσμοπούλου και Κώστα Ιακώβου, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και στο αίσθημα αλληλεγγύης όσον αφορά αυτό το εγχείρημα.

Σημειώνεται ότι τα καπάκια συγκεντρώνονται και στη συνέχεια η οικονομική τους αξία μετατρέπεται σε αγορά αμαξιδίων για αναπήρους.

Πού παραδόθηκαν τα αναπηρικά αμαξίδια

Από δύο αμαξίδια παρέλαβαν σήμερα τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου, Θεαγένειο και Παπαγεωργίου και από ένα το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Πολιτιστική Αδελφότητα Μεροπαίων Πωγωνίου Ιωαννίνων.

Από το 2019 έως και σήμερα από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και φορείς συνολικά 58 αμαξίδια, ενώ το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν άλλα δεκαπέντε.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -