Τι είναι το Ρέικι

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Το Ρέικι είναι ένας απλός και φυσικός τρόπος με τον οποίο παίρνουμε και δίνουμε ενέργεια από το Σύμπαν, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.

Η Ιαπωνική θεραπευτική τέχνη Reiki είναι μία πανάρχαια ενεργειακή τεχνική που επανέφερε στις αρχές του 20ου αιώνα ο Δρ Usui στην Ιαπωνία και σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια». Η συλλαβή rei θα πει «σύμπαν» και η συλλαβή ki σημαίνει «ζωτική ενέργεια». Η ενέργεια αυτή ρέει σε όλα τα πλάσματα, βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση και προσφέρει ζωή.

Εξαπλώθηκε γρήγορα στη Δύση λόγω της απλότητας και της αποτελεσματικότητάς του. Το άτομο όταν παίρνει τους συντονισμούς από το Δάσκαλο που το διδάσκει, «ανοίγει» και «γίνεται κανάλι» του Reiki. Τότε μέσα από τα χέρια του ρέει αυθόρμητα συγκεντρωμένη ζωτική ενέργεια και διατηρεί αυτήν την ικανότητα για όλη του τη ζωή.

Τι είναι το Ρέικι

Το Ρέικι είναι μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας. Είναι ενεργειακή μέθοδος και ανήκει στις ολιστικές θεραπείες διότι θεραπεύει το άτομο σαν σύνολο και στοχεύει σε όλα τα επίπεδα (νοητικό, πνευματικό, βιολογικό και συναισθηματικό).

Επαναφέρει την ενεργειακή ισορροπία, αποτοξινώνει το σώμα, ανακουφίζει από τους πόνους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με απόλυτα φυσικό τρόπο, προσφέρει ευεξία, διαύγεια, καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και απομακρύνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Ανοίγοντας και καθαρίζοντας το ενεργειακό μας κανάλι, απελευθερώνονται τα συναισθήματα, αποκτάμε ισορροπία σε όλα τα επίπεδα, αυξάνεται η διαίσθηση, εξυψώνεται η πνευματικότητα. Βάζοντάς μας σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, μας βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας, να απαλλαγούμε από το άγχος, το θυμό, τις ενοχές και τους φόβους μας και να εκφράσουμε συμπόνια, κατανόηση κι αγάπη στον εαυτό μας και στους άλλους. Μας οδηγεί στη συνειδητότητα και την επίγνωση, φέρνοντας μας σε επαφή με την εσωτερική μας φωνή μέσα σε μια κατάσταση αποδοχής κι ενότητας, ένα νέο τρόπο κατανόησης για τη ζωή, τους ανθρώπους και τα γεγονότα.

Μας μαθαίνει να αγαπάμε τον εαυτό μας και κατά συνέπεια τους συνανθρώπους μας και τη φύση, ώστε να ζούμε όλοι μαζί αρμονικά!

Τι είναι το Ρέικι

Ζούμε σε έναν κόσμο που αποτελείται από ενέργεια. Είμαστε ενέργεια. Η ενέργεια αυτή ούτε καταστρέφεται, ούτε δημιουργείται, απλά μετασχηματίζεται. Τα συμπτώματα μιας ασθένειας προέρχονται πολλές φορές από το άγχος, τον φόβο και το στρες της καθημερινότητας. Ζηλεύουμε, θυμώνουμε, νευριάζουμε, φοβόμαστε. Τα αρνητικά μας βιώματα, μας τραυματίζουν βαθιά. Όλα αυτά τα συναισθηματικά και νοητικά μπλοκαρίσματα αν δεν θεραπευτούν, εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας και αρρωσταίνουμε.

 

Τι είναι το Ρέικι
Τι είναι το Ρέικι

Το Ρέικι είναι ένα σύστημα θεραπείας και αυτοθεραπείας.

Ο θεραπευτής Ρέικι (ή εμείς οι ίδιοι όταν κάνουμε θεραπεία στον εαυτό μας) αγγίζοντας απαλά πάνω από τα ρούχα το σώμα, μεταδίδεται η ζωτική ενέργεια Ρέικι, αφού γίνεται εκείνος ένα κανάλι της συμπαντικής ενεργειακής ροής. Ο δέκτης αντιλαμβάνεται την ενέργεια ως ζέστη ή και κρύο, μούδιασμα, σαν διαπεραστικά ενεργειακά κύματα ή και σαν βαθιά ηρεμία, χαρά, αγάπη και βιώνει μια κατάσταση χαλάρωσης, αρμονίας, ευεξίας κι αναζωογόνησης.

Τι είναι το Ρέικι

 

Το Ρέικι απευθύνεται σε όλους.

Για να ασχοληθεί κάποιος με αυτό δε χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις ανατομίας ή ιατρικής, ούτε κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, αρκεί να βρει κάποιον δάσκαλο που να τον συντονίσει με αυτή την ενέργεια. Μοναδική προϋπόθεση είναι η επιθυμία για βελτιωμένη υγεία και καλύτερη ζωή.

 

Το Ρέικι δεν αντικαθιστά την ιατρική.

Το Ρέικι είναι μία ήπια ενεργειακή μέθοδος που δεν αντικαθιστά την κλασική ιατρική περίθαλψη ούτε την ψυχιατρική στήριξη. Λειτουργεί αρμονικά και παράλληλα με κάθε ιατρική θεραπεία, φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική θεραπεία και βοηθά στην ανάρρωση, αποκατάσταση και βελτίωση της υγείας. Όσοι ασκούν το Ρέικι δεν κάνουν διαγνώσεις και δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες. Το Ρέικι είναι μία απλή φυσική ενεργειακή μέθοδος που δημιουργεί τις θετικές προϋποθέσεις για ένα υγιές σώμα και νου.

 

Το Ρέικι δεν είναι θρησκεία.

Είναι μια τεχνική που σέβεται κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές, ιδεολογικές ή φιλοσοφικές του πεποιθήσεις. Το Ρέικι λειτουργεί ανεξάρτητα από πίστη. Έτσι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν το Ρέικι όποια κι αν είναι η θρησκεία τους, η φυλή, η μόρφωση ή η κοινωνική θέση τους. Το Ρέικι είναι μία πνευματική μέθοδος που ενώνει τους ανθρώπους ανά τον κόσμο.

 

Τι είναι το Ρέικι

Το Reiki (Ρέικι) είναι ένα ταξίδι προς την Αγάπη, τη Συνειδητότητα και την Αλήθεια. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι δεκτική καρδιά και ανοιχτό μυαλό.

Είναι ένα δώρο που δόθηκε στην ανθρωπότητα για να βοηθήσει στην πνευματική εξελικτική της πορεία.

 

Namaste

Με αγάπη και φως

 Χρύσα Σαραντοπούλου (Satya Navina)

Εναλλακτική Θεραπεύτρια Ρέικι

 

 

 

 

 

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -