Τηλεφωνική υποστήριξη στο Δήμο Χίου ενόψει κορονοϊού

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ενημερώνουμε εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Χίου τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ότι σε περίπτωση που χρειάζονται επιπρόσθετη στήριξη μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δομής, καλώντας στα τηλέφωνα 2271351752 και 2271350056.

Με γνώμονα την προάσπιση των πολιτών από την εξάπλωση του κορονοϊού ο Δήμος Χίου εντατικοποιεί τα μέτρα πρόληψης, μεταξύ των οποίων και την εξυπηρέτηση των πολιτών μόνο 9.00 π.μ. – 1.00 μ. και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνονται:

  1. Λαμβάνονται καθολικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού με την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων.  Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι δημότες, όπως περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες του Δήμου, καλό θα ήταν να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να αξιολογείται το αίτημα και να αποφεύγεται η μετάβαση στο χώρο. Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και όπου δύναται, η εξυπηρέτηση θα παρέχεται τηλεφωνικά.
  2. Περιορίζονται οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου Χίου, μόνο με ραντεβού και αυστηρώς μεταξύ 9.00 με 13.00 για τις εξαιρετικές περιπτώσεις  όπου η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη.
  3. Αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις  ενημέρωσης για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων.
  4. Αναστέλλεται η δυνατότητα χρήσης κοινόχρηστων Δημοτικών χώρων, όπως οι Παιδικές Χαρές και το Δημοτικό Στάδιο (ανοιχτοί και στεγασμένοι χώροι) για λόγους πρόληψης, μέχρι νεωτέρας.
  5. Ως προς τα μέτρα ατομικής υγιεινής παρακαλούνται οι πολίτες να συμπεριφέρονται με σύνεση και ευθύνη. Να περιορίσουν τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και λοιπά καταστήματα άνευ σοβαρού λόγου. Να παραμένουν στο σπίτι και ιδιαίτερα οι πολίτες που έχουν μετακινηθεί εκτός Χίου ή έχουν έρθει από άλλες περιοχές εντός και εκτός Ελλάδος,  να θέσουν τον εαυτό τους σε περιορισμό, καθότι οι ημέρες επώασης του ιού είναι 28, οπότε μπορεί να μην έχουν εμφανίσει ακόμα συμπτώματα και ενδεχομένως να τον μεταφέρουν στην υπόλοιπη κοινότητα.
  6. Χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι ότι η πανδημία του κορονοϊού μας αφορά όλους! Δεν πρόκειται για αστείο!
  7. Σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί ότι έχει κάποιο ή κάποια από τα συμπτώματα να ζητήσει βοήθεια καλώντας το 1135, ή να απευθυνθεί στο νοσοκομείο ή τον οικογενειακό του ιατρό
  8. Ενημερωτικό υλικό:

-Οδηγός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με τα μέτρα πρόληψης – αποφυγής και περιορισμού διάδοσης  του κορωνοϊού( COVID- 2019).(Πηγή: www.civilprotection.gr)

– Αναλυτικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

– Σημαντικές οδηγίες για ταξιδιώτες και γεωγραφικός χάρτης κατανομής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -