ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η Αθήνα ξενυχτά με τέχνη!

Νύχτα Πολιτισμού!

Η πρωτοβουλία του Athens Culture Net από τον Δήμο Αθηναίων που ακούει στο όνομα «Νύχτα Πολιτισμού» επιστρέφει ακόμη πιο δυναμική, με πενήντα πέντε δωρεάν δράσεις κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας.

Σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του δήμου, η ποικιλία των επιλογών για τους επισκέπτες είναι πολύ μεγάλη και εμπλέκει μερικά από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της περιόδου.

Κοινώς, το βράδυ της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου 2019 ξενυχτάμε!

Με κεντρικό σύνθημα «Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός», η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στους επισκέπτες άνω των πενήντα πέντε ετών και φωτίζει τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Λαμβάνοντας υπόψη πως μια σύγχρονη πρωτεύουσα οφείλει να απευθύνεται ισότιμα σε όλες τις ηλικίες, εμπλέκοντας τους αδύναμους κρίκους με περισσότερο εστιασμένες δράσεις, στο πρόγραμμα οι ηλικιωμένοι είναι συχνά πρωταγωνιστές (όπως η ομάδα χορωδίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, η παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, οι αναγνώσεις για την παλιά Αθήνα στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου ή το ντοκιμαντέρ στον Κινητήρα και τα μουσικά μαθήματα των El Sistema Greece στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου).

Παράλληλα, έχουμε gallery walk με τις συνεργαζόμενες γκαλερί της πρόσφατης Art Athina καθώς και ελεύθερη είσοδο σε μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα θεάματα των ημερών, όπως η «Αποκάλυψη» στη Στέγη, το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλο στο Εθνικό και επίσκεψη στο νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή στο Παγκράτι.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Η δεύτερη Νύχτα Πολιτισμού υπόσχεται να κάνει… τη νύχτα μέρα στην Αθήνα, με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις σε ακόμη περισσότερες γειτονιές: 55 δράσεις, 55 φορείς πολιτισμού ενεργοποιούν τους 55αρηδες και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους αυτής της ζωντανής πόλης. Είναι μια μέρα, ή μάλλον μια νύχτα χαράς, που για να γίνει χρειάστηκε σκληρή δουλειά, έμπνευση και συνεργασία».

Ανάμεσα στους χώρους που θα απολαύσουμε τέχνη είναι και η Γκαλερί CITRONNE, στο πλαίσιο του Gallery Night 2019, παρουσιάζει στον χώρο της, στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 19, φωτεινές εγκαταστάσεις του Γιώργου Λάππα. Το ωράριο της γκαλερί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου παρατείνεται έως τις 24.00.


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button