Το 2023 ξεκινούν οι εργασίες στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα πολύ μεγάλο οδικό έργο, που θα ανακουφίσει την Κρήτη, θα εκμηδενίσει τα τροχαία ατυχήματα, θα βελτιώσει τις μετακινήσεις και θα δώσει πνοή περαιτέρω ανάπτυξης στο νησί, βρίσκεται, πλέον, σε φάση υλοποίησης.

Μετά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ο αυτοκινητόδρομος ΒΟΑΚ, στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο, μήκους 157,5 χλμ., περνά στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού, που προβλέπει την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά τμήματος Χανιά – Ηράκλειο

  • Μήκος αυτοκινητοδρόμου: 157,5 χλμ. και παράπλευρου/κάθετου δικτύου περίπου 150 χλμ.
  • 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ
  • 26 σήραγγες
  • 10,80 χλμ. νέες γέφυρες, 23 εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 100 μέτρα μήκος
  • 20 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι και αναβάθμιση των υπαρχόντων 18 ανισόπεδων κόμβων στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου.

Τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη

Θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, υπάρχει προσωρινός ανάδοχος και αναμένεται η συμβασιοποίηση εντός του φθινοπώρου. Τα πρώτα εργοτάξια πρόκειται να λειτουργήσουν στο τέλος του 2022. Προϋπολογισμός έργου 290 εκατ. ευρώ.

Τμήμα Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος

Θα υλοποιηθεί ως δημόσιο έργο, αναμένεται η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο εντός των προσεχών ημερών και στις αρχές του φθινοπώρου θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια.

Το μήκος του αυτοκινητοδρόμου είναι 14 χλμ. και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 186 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -