ΧΟΡΟΣ

Το Bollywood… στην Αθήνα

7ο “Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών”

Το Bollywood… στην Αθήνα με 2 μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο του 7oυ Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών.

 

Ανατολή και Δύση, δύο φαινομενικά μακρινοί κόσμοι, βρίσκουν μια μαγική σύνδεση στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου, στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου!

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από 5 έως 7 Ιουλίου 2019.

Τρεις  ημέρες «κατάδυσης» στον πολιτισμό, γεμάτες από μυστήριο, γοητεία, μουσική, χορό και απέραντη αισθητική. Θα λάβουν χώρα σεμινάρια, παραστάσεις, διαγωνισμός χορού, παρουσιάσεις και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

 

13 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΥ

Όσον αφορά στην εκπαιδευτική πλευρά του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 13 διαφορετικά σεμινάρια από κορυφαίους δασκάλους με τεχνικές και χορογραφίες: BollywoodCommercial,Western BollywoodClassical Indian Dances (KathakBharatanatyamKuthu), OrientalTribal Fusion BellydanceBollyBellyFeminine BollywoodFusionTraditional Bollywood κ.α.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και Bollywood Dance Master Training  «Γίνε πιστοποιημένος Δάσκαλος Bollywood Dance».

Θα είναι όλοι τους εκεί! H ιδρύτρια της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, δασκάλα, χορογράφος και performer Άννα Δημητράτου, o Χορογράφος, δάσκαλος και performer Sumon Rudra (WesternBollywood), ο Ινδός δάσκαλος, χορευτής και χορογράφος Naz Choudhury (CommercialBollywood), η Kinga Malec (Κathak- Semi-Classical Bollywood) από την Πολωνία, η OxanaBanchshikova από το Χονγκ Κονγκ, η Sneha  Mistri από την Ισπανία (Bollywood Fusion), η Ελισάβετ Δακουτρού (Tribal  Fusion Bellydance), η llona Kolachana (Bollywood-Rajastani), η Vinatha Sreeramkunar (Kuthu) από την Ισπανία,  η Izabella Karkarasvili (μοντέρνο και παραδοσιακό Οριεντάλ)κ.ά.

 

2 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το highlight του φεστιβάλ είναι οι δυο εκπληκτικές παραστάσεις (Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2019) όπου θα εμφανισθούν μεγάλοι δάσκαλοι, εκπαιδευτές, χορευτές και εκλεκτοί προσκεκλημένοι σε μοναδικούς χορευτικούς συνδυασμούς και σύνολα. Μαζί τους το διάσημο γκρουπ Bollyflex (Αγγλία), Bolly Deewani (Γαλλία), BEYOND Bollywood (Χονγκ Κονγκ), οι TARANG (Ρωσία), οι SANAM (Λιθουανία), INDRADANCE(Ρουμανία), HIDE (Φινλανδία), Deepak Stephen και Salsa Twins (Ρωσία),  LADKIYON KA SWAG and AMINE (Γαλλία), o Ελληνικός Χορευτικός Σύνδεσμος των εκ Γαστούνης καταγομένων «ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΣ» και φυσικά η 1st Bollywood Dance Academy Greece σε αποκλειστικές χορογραφίες.

 

Ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance

Το Φεστιβάλ, φιλοξενεί επίσης και τον «6ο Διεθνή Διαγωνισμό χορού Bollywood» στην Ελλάδα που διοργανώνει το “Oriental Expression Awards”. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Θεάτρου, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, ενώπιον 9μελούς κριτικής επιτροπής και θα είναι χωρισμένος σε δύο επίπεδα: το Ερασιτεχνικό και το Επαγγελματικό και σε δύο κατηγορίες (Ατομικό και Ομαδικό). Οι νικητές θα τιμηθούν με μετάλλια και δώρα.

 

Mini Bazaar και Ινδικές γεύσεις

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, των 2 μεγάλων show και του Διαγωνισμού, θα λειτουργεί στο χώρο του Θεάτρου μίνι Bazaar. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δοκιμάσουν ινδικά μικρογεύματα σε φιλικές τιμές.

*Στο χώρο του Θεάτρου θα βρίσκεται – κατά τη διάρκεια και των 2 μεγάλων show, o Σύλλογος Συμπαράστασης Παιδιών με καρκίνο, η «Φωνή του Παιδιού»

 

To Opening Party

Πρόκειται για το πανηγυρικό πάρτυ καλωσορίσματος, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ. Θα είναι γεμάτο χορευτικές εκπλήξεις, όπου όλοι οι φίλοι και προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!!! Το πάρτυ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019!!

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Διεθνούς Συμβουλίου χορού (CID–UNESCO).

 

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει εκτός από την αγορά του εισιτηρίου τους να δηλώσουν συμμετοχή στο www.bollywoodfestival.gr

ΜΕΣΩ www.paypal.com

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ www.viva.gr

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ Επίσης μπορείτε να κάνετε την πληρωμή σας μέσω Κατάθεσης Σε Τράπεζα, δίνοντας ως αιτιολογία το όνομά σας και το πακέτο που επιθυμείτε.

Επικοινωνήστε: info@bollywoodfestival.gr
Τηλ: 210 97 35 888

Μπορείτε να δείτε τους όρους χρήσης εδώ.


Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button