Το έχετε δει αυτό; Χιονογλυπτό η Αφροδίτη της Μήλου στη Φλώρινα!

Δείτε επίσης

Chrisa Sarantopoulou
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η Αφροδίτη της Μήλου φτιαγμένη από χιόνι! Στην Φλώρινα χιονίζει πολύ το χειμώνα! Όσοι την έχουμε επισκεφθεί, έχουμε διαπιστώσει πόσο κρύο κάνει σ αυτήν την παραμυθένια πολιτεία. Η ιδέα λοιπόν για ένα παγωμένο άγαλμα φαντάζει εξαιρετική.

Ας θυμηθούμε την όμορφη εικόνα που μας εντυπωσίασε το 2017

Ο Αλέξης Νικολαΐδης, από την Βέροια, φοιτητής τότε ακόμη του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είχε έμπνευση! Δημιούργησε ένα εντυπωσιακό γλυπτό με μοναδικό υλικό, το… χιόνι. Την Αφροδίτη της Μήλου!

Γιατί η Φλώρινα έχει -για να γνωρίζουν οι νεότεροι- μια πολύ καλή σχολή και όταν η έμπνευση συναντήσει το ταλέντο, όταν οι γνώσεις δώσουν ραντεβού με το μεράκι κι ο άνθρωπος έχει κέφι… τότε γίνονται θαύματα!

Και επειδή μας λείπει το γνήσιο άγαλμα της Αφροδίτης που είναι ξενιτεμένη στο Λούβρο, ας θυμηθούμε το πιστό αντίγραφο που κατάφερε κι έφτιαξε ο νεαρός καλλιτέχνης με αυτό το ιδιαίτερο υλικό…

Σίγουρα, θα ήταν μια καλή ιδέα σε κάθε χιονισμένο μέρος της Ελλάδας, κάθε χρόνο, να δεσπόζουν αγάλματα από χιόνι! Ολόλευκα, αστραφτερά, να φωτίζουν τις κρύες νύχτες μας και να μας καλημερίζουν το πρωί θυμίζοντας την ιστορία μας. Θα ήταν ωραίο να δούμε αυτήν την ιδέα του Αλέξη να εξελιχθεί.

Ο ίδιος είχε πει τότε: «Η ιδέα μου ήρθε τον τελευταίο διάστημα βλέποντας τις πολύ μεγάλες σε όγκο δημιουργίες καλλιτεχνών από χιόνι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις του βορρά και αποφάσισα να κάνω κάτι στην Φλώρινα που όμως να προσαρμόζεται στα μέτρα και την αισθητική της πόλης. Είναι ένα άγαλμα στο ύψους μου και αποφάσισα να το φτιάξω δίπλα στο ποτάμι, στην περιοχή που διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά σωζόμενα παραδοσιακά στοιχεία της πόλης».

Χρειάστηκε φρέσκο και απάτητο χιόνι και περίπου εννέα ώρες συνεχούς εργασίας, αφού ξεκίνησε στις εννέα το πρωί και ολοκλήρωσε το γλυπτό του στις επτά το βράδυ.

Best News

Καλά Νέα / Καλές Ειδήσεις! – Θετική διάθεση / Θετικές Ειδήσεις! – good vibes / only good news!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -